بررسی انواع مدلهای آبشویی در اراضی جنوب شرق استان خوزستان
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: اولین همایش منطقه ای بهره برداری از منابع آب حوضه های کارون و زاینده رود (فرصتها و چالشها)
- کد COI اختصاصی: COWR01_255
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1847
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، رشته خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
استاد گروه خاکشناسی واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان
چکیده
مناطق خشک، چون ایران دارای بارندگی کم و تبخیر زیاد میباشند، تجمع املاح در سطح خاک، امری اجتناب ناپذیر خواهد بود. بنابراین اعمال یک روش عملی جهت برآورد آب مورد نیاز به منظور اصلاح خاک برای کشاورزی امری ضروری است. هدف از این تحقیق، رسم منحنیهای شوری و سدیمزدایی در 2 منطقه بررسی و اثر ماده اصلاح کننده سدیم بر شستشوی املاح و سدیم است. در نهایت ارائه توصیه فرمول تجربی جهت استفاده برای برآورد آب مورد نیاز برای اصلاح مناطق مورد نظر، میباشد. آزمایش در دو منطقه 1و2 با چهار تیمار، تیمار اول 25 سانتیمتر، تیمار دوم 50 سانتیمتر، تیمار سوم 75 سانتیمتر و تیمار چهارم 100 سانتیمتر آب و سه تکرار تا عمق 100 سانتیمتر در کرتهای 1×1 متر انجام گرفت. در منطقه 2 علاوه بر آب آبشویی از اسید سولفوریک به مقدار 5 تن در هکتار به عنوان ماده اصلاح کننده استفاده شد. با استفاده از دادههای اولیه و نهایی شوری و سدیم در مقایسه با عمق خالص آب آبیاری به عمق خاک یازده مدل تجربی مورد مقایسه قرار گرفت نتایج نشان میداد که در منطقه 1، مدل تجربی معکوس برای هدایت الکتریکی و سدیم به ترتیب با ضریب همبستگی 85% و 83% به عنوان بهترین مدل بدست آمد. در منطقه 2 بدون اضافه کردن اسید، مدل درجه سوم به عنوان مدل آبشویی هدایت الکتریکی و سدیم به ترتیب با ضرایب همبستگی 94% و 80% مناسب است. برای منطقه دوم همراه با اضافه کردن اسید در مورد هدایت الکتریکی مدلهای نمایی، رشد، لجستیک، مرکب و معکوس با ضریب همبستگی 76% و برای درصد سدیم تبادلی مدل درجه سوم با ضریب همبستگی 88% بدست آمد.کلیدواژه ها
آبشوئی، شوری زدایی، سدیم زدایی، اصلاح کننده، خوزستاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.