مقایسه نیم رخ مهارت روانی OMSAT در دانش آموزان نخبه و غیر نخبه ورزشکار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم تربیتی، روانشناسی و آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PHCONF03_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رهنما

کارشناسی ارشد ادبیات فارسی از دانشگاه پیام نور واحد بجنورد

سجاد علی نژاد

دانشجو کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور

آیدا اسحاق زاده

کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

علی غفاریان پناهی

دانشجو دکتری رفتار حرکتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی و مقایسه منتخبی از مهارت در بین ورزشکاران نخبه و غیر نخبه انجام گردید. روش تحقیق توصیفی از نوع علی مقایسه ای می باشد بدین منظور تعداد 141 ورزشکار نخبه و غیر نخبه رزمی کار به صورت تصادفی از جامعه های مربوطه انتخاب و پرسشنامه مهارت های ذهنی اوتادا 3 را تکمیل نمودند. این پرسشنامه 12 مهارت ذهنی را در سه دسته مهارت های روان تنی و مهارت های شناختی مورد سنجش قرار می دهد تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس چند متغیره و t مستقل و با استفاده از نرم افزار spss انجام شد. یافته ها نشان داد که ورزشکاران نخبه در هشت مهارت روانی شامل اعتماد به نفس، تعهد، هدف گزینی، آرام سازی نیروبخشی، تصویرسازی، تمرین ذهنی، و طرح ریزی مسابقه نسبت به ورزشکاران غیر نخبه به طور معناداری امتیازات بالاتری کسب کردند، اما در چهار مهارت روانی کنترل ترس، مقابله با استرس تمرکز و بازیابی تمرکز تفاوتی بین آن ها مشاهده نشد. یافته ها نشان می دهد که احتمالا سطوح بالاتر مهارت های روانی در نزدیک بازیکنان نخبه می تواند یکی از دلایل کسب موفقیت آنان در مسابقات باشد براساس این یافته ها به مربیان پیشنهاد می شود که با به کارگیری مهارت های فوق برای ورزشکاران غیر نخبه که موفق به کسب مقام نشده اند باعث ارتقای سطح عملکرد این ورزشکاران شوند.

کلیدواژه ها

مهارت های روانی، ورزشکاران نخبه، ورزشکاران غیر نخبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.