عوامل بازدارنده مدیریت مدرسه محور در دبیرستان های ناحیه یک شهرستان اردبیل از دیدگاه مدیران و دبیران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی رویکردهای نوین آموزشی و پژوهشی در تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: TRECONF01_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرحناز نریمانی

گروه علوم تربیتی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

نوران سلیمانی

گروه علوم تربیتی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل بازدارنده مدیریت مدرسه محور در دبیرستان های ناحیه یک شهرستان اردبیل از دیدگاه مدیران و دبیران است که به روش توصیفی اجرا گردید. جامعه آماری تحقیق حاضر 30 نفر از مدیران و 3680 نفر از دبیران دبیرستان های ناحیه یک اردبیل بودند که مدیران کل شماری و از بین دبیران 350 نفر به عنوان نمونه از طریق جدول مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته که بر اساس مدل مورفی و بک (1388) و عوامل شناسایی شده در مطالعات پیشین تنظیم شده به ویژه پژوهش میرکمالی و اعلامی (1388) استفاده شد. روایی پرسشنامه از طریق روایی صوری – محتوایی و پایایی پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای همه مولفه ها بالاتر از 0/7 به دست آمد. داده های تحقیق با استفاده از آزمون t تک نمونه ای در نرم افزار SPSS مورد بررسی و تجزیه تحلیل قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد میانگین تاثیر ساختار متمرکز در بازدارندگی مدیریت مدرسه محور (4/12)، عدم استقلال مالی (3/84)، عدم تخصص و توانمندی (3/63)، عدم مسیولیت پذیری (4/11)، عدم تفویض اختیار (3/85)، عدم بومی سازی برنامه ها (3/73) و عدم مشارکت جویی و مشارکت پذیری (4/09) می باشد که در مجموع تاثیر معنادار و بالاتر از میانگین متوسط به دست امده است (0/01> P). یافته تحقیق حاضر و نیز یافته های تحقیقات مشابه همه گواه این است که برای اجرای مدیریت مدرسه محور، مسیولیت پذیری، مشارکت جویی و مشارکت پذیری، ساختار غیرمتمرکز، استقلال مالی، تفویض اختیار بومی سازی برنامه ها و تخصص و توانمندی نیروی انسانی از ضروریات اصلی تحقق مدیریت مدرسه محوری است و ضعف و فقدان هر کدام از شاخص های مذکور موجب اختلال در فرایند مدیریت مدرسه محوری می شود.

کلیدواژه ها

مدیریت مدرسه محور، موانع بازدارنده، مدارس متوسطه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.