اثر پودر میوه عناب با و بدون آنزیم برکیفیت گوشت جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی
  • کد COI اختصاصی: NCARAS02_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه دیمه

دانشجوی دکتری، بخش علوم دام، دانشگاه بیرجند

نظر افضلی

استاد، بخش علوم دام، دانشگاه بیرجند

سیدجواد حسینی واشان

دانشیار، بخش علوم دام، دانشگاه بیرجند

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پودر میوه عناب با و بدون آنزیم برکیفیت گوشت جوجه های گوشتی انجام گرفت. از 320 قطعه جوجه گوشتی یک روزه جنس نر جدایه راس 308 استفاده شد.چهار سطح عناب 0)، 4، 7 و10 درصد) و دو سطح آنزیم 0) و 0/1 درصد) بود. داده های به دست آمده به صورت آزمایش فاکتوریل 2×4 در قالب یک طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار مقایسه شدتد. جوجه ها از سن 1 تا 10 روزگی با جیره دوره آغازین، 11 تا 24 روزگی با جیره دوره رشد و 25 تا 42 روزگی با جیره دوره پایانی تغذیه شدند. نسبت انرژی به پروتیین و تراکم مواد مغذی جیره طبق توصیه راهنمای پرورش ودستور العمل این سویه تنظیم شد .در سن 42 روزگی از هر واحد آزمایشی دو قطعه بصورت تصادفی انتخاب و به روش قطع گردنی کشتارگردید. نمونه گیری از گوشت سینه به منظوربررسی پارامترهای ظرفیت نگهداری آب و میزان مالون دی آلدیید در گوشت سینه در روزهای اول، 15 و سی روز بعد از کشتار انجام گرفت. نتایج نشان داد که افزودن پودر میوه عناب تاثیر معنی داری بر نگهداری آب در15 و 30 روزگی بعد از کشتار داشت .(P< 0/05) میزان مالون دی آلدیید در گوشت سینه جوجه های تغذیه شده با عناب از تیمار شاهد کمتر بود ولی این اختلاف معنی دارنبود.

کلیدواژه ها

آنزیم، جوجه گوشتی، ظرفیت نگهداری آب، عناب، مالون دی آلدهید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.