پاکسازی بیولوژیکی و کنترل آلاینده ها با استفاده از کمپوست

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH04_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1798
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر مهردادی

هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران و مدیر کل حفاظت محیط زیست ما

سید محمد حسینی

کارشناس ارشد اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران

عقیل صباغی

کارشناس ارشد اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران

چکیده

هر ساله پسابهای کشاورزی، زائدات صنعتی و حوادث صنعتی، باعث انتشار آلودگی به محیط های آب، خاک، هوا و دیگر منابع زیستی می گردد. یکی از تکنولوژی های جدید حذف این آلاینده ها، استفاده از روش حذف بیولوژیکی آلاینده توسط کمپوست است. برای حذف آلودگی های خاک، مدیریت آبهای سطحی، کنترل بود و تجزیه ترکیبات آلی فرار (VOCs) می توان از این روش استفاده نمود. در این روش، آلاینده ها از محیط های آب، خاک و هوا جداسازی شده و پس از متابولیزه شدن توسط عوامل بیولوژیکی، به ترکیبات میانی بی خطر و یا به ترکیبات نهایی(دی اکسید کربن، نمک و آب) تبدیل می شوند. در این بررسی ما به استفاده از کمپوست در حذف بیولوژیکی آلاینده هایی مانند هیدروکربورهای کلرینه یا غیر کلرینه، مواد شیمیایی نگهدارنده چوب، حلالها، فلزات سنگین، حشره کشها، مشتقات نفتی و مواد منفجره می پردازیم. کمپوست هایی که در حذف آلودگیها مورد استفاده قرار می گیرند تحت عناوین کمپوست های Tailored و Designed می باشند که اختصاصاً برای حذف آلاینده های خاص در مکان معین مورد استفاده قرار می گیرند.از مزایای دیگر این روش، غنی و حاصلخیز شدن خاک پس از انجام عملیات زدایش آلودگی است که این پدیده بدلیل افزایش میزان مواد مغذی خاک و بهبود شرایط حاصلخیزی می باشد. هدف نهایی تمامی پروژه های پاک سازی محیط، بازگرداندن محل آلوده به شرایط قبل از آلودگی می باشد که در این عملیتها پس از رفع آلودگی، می باید خصوصیات ظاهری محیط مانند پوشش گیاهی،وضعیت توپوگرافی و دیگر خصوصیات، به شرایط قبل از آلودگی بازگردانیده شود.

کلیدواژه ها

حذف بیولوژیکی، کمپوست، هیدرو کروبورهای نفتی، VOCs، فلزات سنگین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.