شناسایی عوامل تضمین کیفیت آموزش های فنی و حرفه ای برای توانمندسازی مهارتی کارآموزان زن استان بوشهر در سال 1396

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس توانمندسازی جامعه در حوزه علوم انسانی و مطالعات روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: PECONF03_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا شیرکوند

مدرس دانشگاه فرهنگیان پردیس زینبیه، دبیر آموزش و پرورش شهرستان قرچک

احمد امیری

دبیر آموزش و پرورش شهرستان دیر

ندا مختاری

کارشناس ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، مرکز فنی و حرفه ای ۱۳ شهرستان دیر

آمنه اکبرشریفی

دبیر، آموزش و پرورش شهرستان قرچک

چکیده

با توجه به اهمیت نقش زنان به عنوان نیمی از جامعه و مشارکت آن ها به عنوان یکی از مولفه های مهم توسعه پایدار، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر کیفیت آموزش و توانمندسازی مهارتی کارآموزان زن استان بوشهر طی بازه زمانی 96-1395 انجام شده است. این پژوهش از لحاظ ماهیت کمی، از نظر هدف کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها جزء تحقیقات توصیفی- پیمایشی محسوب می شود. ابزار گردآوری اطلاعات دو پرسشنامه های محقق ساخته بود که پرسشنامه اول شامل 15 سوال برای سنجش توانمندی و پرسشنامه دوم با 18 سوال برای سنجش ویژگی های شغلی و مهارتی کارآموزان طراحی گردیده بود. روایی پرسشنامه با اعتبار صوری توسط متخصصین و اساتید مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با آلفای کرونباخ 0/89 به دست آمد. جامعه آماری شامل 200 نفر از کارآموزان رشته های مختلف آموزشی استان بوشهر و حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 168 نفر تعیین گردید. نتایج حاصله حاکی از آن است که دوره های آموزشی مهارتی در مراکز دیر وجم شامل سه عامل: اثرات روانی، اثرات شغلی و مهارتی، شایستگی و خودباوری با واریانس 66/07 بود. بر اساس نتایج رگرسیون گام به گام چهار متغیر مستقل به مدل وارد شده که شامل افزایش قدرت دانش، آگاهی در رابطه با رشته آموزشی، افزایش انگیزه جهت شرکت موثر در دوره و افزایش قدرت اتکا به خود بوده است و توانسته اند 92/3 درصد تغییرات توانمندسازی مهارتی و تضمین کننده ی کیفیت آموزش های فنی و حرفه ای کارآموزان زن را ایجاد نمایند.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، عوامل تضمین کیفیت آموزش، توانمندسازی مهارتی، آموزش فنی و حرفه ای، زنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.