ارایه مدلی جدید برای مسیله مسیر یابی وسایل نقلیه با مراکز انتقال

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی انجمن تحقیق در عملیات ایران
  • کد COI اختصاصی: ICIORS10_405
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان قاسمی

دکتری صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جنوب

علی کربلایی ابراهیم

کارشناس مهندسی اجرایی، دانشگاه پیام نور واحد ساری

سهیل شفایی تیلکی

کارشناس مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور واحد ساری

حسن احمدی چوکلایی

کارشناس مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور واحد ساری

چکیده

یکی از مباحث مهم که در چند دهه اخیر کاربرد بسیار زیادی در عمل داشته و برای افزایش کارایی و بهره وری سیستم های حمل و نقل مطرح شده مسیله مسیر یابی وسایل نقلیه VRP است که با مدل های ریاضی و بهینه سازی به گونه ای عمل می کند تا مسافت طی شده، زمان کل سفر، تعداد وسایل حمل و نقل، جریمه های دیر کرد و در نهایت تابع هزینه حمل و نقل حداقل گردد و در نهایت رضایت مشتریان به حداکثر برسد. مساله مسیر یابی وسایل نقلیه یکی از مسایل بسیار مهم لجستیک در شاخه بهینه سازی ترکیبی است که تاکنون الگوریتم های زیادی برای حل آن پیشنهاد شده است. اینگونه مسایل جزء مسایل NP-hard بوده و حل آن از طریق برنامه ریزی خطی و نرم افزارهای موجود، مدت زمان بالایی را به خود اختصاص می دهد. لذا در این مقاله برای حل مساله، مدلی را که بر پایه برنامه ریزی پویا است، با روش های دو مرحله ای ترکیب کرده و با استفاده از تکنیک شاخه و حد، اثر بخشی روش را بهبود می دهیم . ابتدا از روش برنامه ریزی پویا برای تبدیل مدل چند مرحله ای پیچیده به چندین زیر مدل تک مرحله ای استفاده می شود و الگوریتم هیبرید که ترکیبی از روش شاخه و حد و روش دو مرحله ای می باشد، برای حل زیر مدل ها در این مقاله پیشنهاد شده است. مرحله ی اول پیدا کردن مسیرهای مناسب و مرحله دوم مرتب کردن و چیدن وسایل نقلیه روی مسیرها می باشد. در نهایت این مقاله الگوریتم ارایه شده را با معرفی متغیرهای کنترل که در تعیین مسیرها کمک می کند، بهبود می دهد

کلیدواژه ها

مراکز انتقال، مسیله مسیر یابی وسایل نقلیه، برنامه ریزی پویا، الگوریتم هیبرید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.