حل مدل مکان یابی هاب چندوجهی با نامشخص بودن تعداد هاب ها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی انجمن تحقیق در عملیات ایران
  • کد COI اختصاصی: ICIORS10_222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع-صنایع دانشگاه آیندگان تنکابن

رضا حسن زاده

دکترای مهندسی صنایع-صنایع

چکیده

مساله مکان یابی هاب از مسایل نوینی است که در دهه های اخیر در دسته مسایل مکان یابی مطرح شده است. مساله مکان یابی هاب انتقال کالا از مبداها به مقصدها است که به جای ارتباط مستقیم میان هر دو نقطه عرضه و تقاضا، کالاها از طریق هاب ها منتقل می شوند. شبکه های هاب به طور گسترده ای در ارتباطات مخابراتی، شبکه های حمل و نقل و تحویل کالا، پست سفارشی و ... کاربرد دارند .هدف مساله مکان یابی هاب یافتن مکان های مناسب برای ایجاد هاب و تخصیص نقاط عرضه و تقاضا به آن است، به گونه ای که مسیرهای مناسب برای انتقال کالا تشکیل شود که با کمترین هزینه / زمان، جابجایی کالاها انجام گیرد. در برخی مواقع هزینه های تاسیس هاب به اندازه ای هزینه بر است که بخواهیم بیش از تعداد بهینه هاب ایجاد کنیم، مقرون به صرفه نمی باشند و آنگاه باید در تعداد هاب های از قبل انتخاب شده تجدید نظرکرد. هدف از این مقاله، ارایه یک مدل برنامه ریزی صفر و یک برای این مساله می باشد بطوری که با تعیین کردن تعداد بهینه ی هاب ها و همچنین انتخاب مسیرها با استفاده از نرم افزار گمز، هزینه های کل حمل و نقل را کاهش دهیم

کلیدواژه ها

مکان یابی هاب، هزینه تاسیس هاب، گمز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.