بررسی آسیب شناختی ابعاد جامعه پذیری سیاسی در مدارس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF03_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 505
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی صفاری بادی

کارشناسی ارشد پژوهش علوم اجتماعی

فاطمه صفاری بادی

کارشناسی آموزش الهیات و معارف اسلامی

چکیده

از مهم ترین زمینه های جامعه پذیری در جوامع امروزی، جامعه پذیری سیاسی است که از جمله ملاک های توسعه سیاسی جوامع می باشد. این پژوهش با هدف بررسی ابعاد جامعه پذیری سیاسی و میزان این ابعاد در میان دانش آموزان پایه سوم و چهارم دبیرستان های شهر نطنز انجام شده است. حجم نمونه این پژوهش شامل 220 نفر از میان جامعه آماری بوده است که داده ها با روش پیمایش و با ابزار پرسشنامه جمع آوری شده است. نتایج این پژوهش حاکی از آن بوده است که میزان جامعه پذیری سیاسی دانش آموزان بطور کلی در سطح پایین تر از متوسط قرار دارد. همچنین از میان ابعاد تقلیدی، آموزشی و انگیزشی جامعه پذیری سیاسی، بعد تقلیدی تاثیر اندکی بر میزان جامعه پذیری سیاسی دانش آموزان داشته است و فضای بسته کلاس و مدرسه و نظام تنبیهی و تقلیدی اجباری نمی تواند نقش زیادی در جامعه پذیری سیاسی دانش آموزان داشته باشد. از طرف دیگر بعد آموزشی، تاثیر قابل ملاحظه ای بر میزان جامعه پذیری سیاسی دانش آموزان داشته است. در پایان این پژوهش پیشنهاداتی در جهت افزایش میزان جامعه پذیری سیاسی در مدارس و همچنین رفع موانع و آسیب های موجود در اجتماعی کردن سیاسی دانش آموزان ارایه شده است.

کلیدواژه ها

جامعه پذیری، جامعه پذیری سیاسی، توسعه سیاسی، نطنز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.