بررسی رابطه بین کیفیت زندگی کاری و بهره وری پرستاران در بیمارستان منتخب کرمانشاه در سال 95-1394

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF03_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 733
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام صوفی

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

محسن محمدی

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

محمد محبوبی

دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران

محمد سجاد سلیمانی

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

چکیده

مقدمه: کیفیت بالای زندگی کاری به عنوان شرط اساسی در توانمندسازی انسانی شناخته شده است. بهره وری پرسنل پرستاری نیز عامل مهمی در موفقیت بیمارستان است. چنانچه ارتباط بین این دو متغیر مشخص شود، مدیران با بالابردن کیفیت زندگی کاری می توانند زمینه بهره وری پرسنل را فراهم نمایند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین کیفیت زندگی کاری با بهره وری پرستاران بیمارستان منتخب کرمانشاه در سال 95-1394 می باشد. روش پژوهش: این پژوهش مطالعه ای مقطعی از نوع هم بستگی است که دو متغیر کیفیت زندگی کاری و بهره وری با استفاده از ابزارهای استاندارد مورد بررسی قرار گرفت. جامعه پژوهش، کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان های شهر کرمانشاه تشکیل می دادند که 245 نفر به صورت سرشماری بودند. داده ها با استفاده از نسخه spss42 مورد تحلیل قرارگرفت. یافته ها: میانگین و انحراف معیار کیفیت زندگی کاری پرستاران 0/56±3/16 و در سطح نسبتا مطلوبی بود. میانگین و انحراف معیار بهره وری 0/41±3/04 و در سطح نسبتا مطلوبی بود. آزمون آماری پیرسون هم بستگی مستقیم و معناداری بین بهره وری و کیفیت زندگی کاری پرستاران را نشان داد(P> /0001). نتیجه گیری: سطح متوسط کیفیت زندگی کاری و وضعیت نسبتا مطلوب بهره وری پرستاران نشان می دهد برای دستیابی به وضعیت مطلوب، تلاشی بیشتر جهت ارتقا کیفیت زندگی کاری و بهره وری پرستاران با برنامه ریزی های منظم و متدوام لازم است .

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی کاری، بهره وری، پرستاران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.