شاخص های ارزیابی عملکرد سرمربیان حرفه ای لیگ برتر والیبال ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوماهنامه مطالعات مدیریت ورزشی، دوره: 7، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_SMSJ-7-33_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی صاحبکاران

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد

رحیم رمضانی نژاد

استاد مدیریت ورزشی دانشگاه گیلان

چکیده

هدف پژوهش حاضر تعیین شاخصهای ارزیابی عملکرد سرمربیان لیگ برتر والیبال ایران از دیدگاه مربیان و ورزشکاران بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه سرمربیان و مربیان 24)نفر) و ورزشکاران 144)نفر) شاغل در لیگ برتر والیبال ایران سال (1391) بودند. نمونه آماری برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد که در نهایت، 138 نفر 82) درصد) در پژوهش حاضر شرکت کردند. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساختهای حاوی 42 شاخص ارزیابی عملکرد سرمربیان والیبال بود که در یک مصاحبه نیمه هدایت شده با مقیاس پنج ارزشی لیکرتی تنظیم گردید.ضمنا 18 نفر از اساتید صاحبنظر و مربیان و کارشناسان با سابقه والیبال، روایی صوری و محتوایی آن را تایید کردند و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ محاسبه شد .( = 0/93) از روش تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش متمایل (چرخش ابلیمین مستقیم) برای تحلیل داده ها استفاده شد. بر اساس نتایج تحلیل عاملی، یازده شاخص حذف شدند و 31شاخص باقیمانده در شش عامل مدیریت تیم، روابط حرفهای، مهارتهای اجتماعی-ارتباطی، مهارتهای روانشناختی، عامل سابقه و تجربه و مهارتهای فنی، با ارزش ویژه بزرگتر از 1 طبقه بندی گردید. از دیدگاه پاسخدهندگان به ترتیب عاملهای مهارتهای اجتماعی- ارتباطی، مدیریت تیم، مهارتهای روانشناختی، مهارتهای فنی، روابط حرفهای و سابقه و تجربه ورزشی، مهمترین ابعاد ارزیابی عملکرد مربیان شناخته شد و همچنین شاخص ایجاد نظم و انضباط تیمی در تمرین و مسابقه در اولویت اول و شاخص ارتباط با اصحاب رسانه در آخرین اولویت قرار داشتند. بنابراین، با توجه به اولویت بالای عامل مهارتهای اجتماعی- ارتباطی و عامل مدیریت تیم، ارزیابی این مهارتها برای سرمربیان بسیار ضروری است.

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد، سرمربی والیبال، مهارت های اجتماعی- ارتباطی، مدیریت تیم، مهارت های روان شناختی و فنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.