بررسی تاثیر انواع تضاد نمایندگی بر رابطه بین حاکمیت شرکتی و نقدشوندگی سهام شرکت ها
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های جدید در مدیریت و حسابداری، دوره: 4، شماره: 11
- کد COI اختصاصی: JR_JRMA-4-11_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 726
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و حسابداری. واحد قزوین دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
دانشیار گروه حسابداری، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران
چکیده
هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر انواع تضاد نمایندگی بر رابطه بین حاکمیت شرکتی و نقدشوندگی سهام شرکتها است. ما در این تحقیق برای یررسی اثر تضاد بین مدیران و سهامداران که به آن تضاد نمایندگی نوع 1 1گویند و همچنین تاثیر تضاد بین سهامداران کنترل کننده و سهامداران اقلیت که از آن به تضاد نمایندگی نوع 22تعبیر می شود بر وضعیت میزان نقدینگی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از معیارهای مختلف حاکمیت شرکتی استفاده کرده ایم و برای این منظور اطلاعات مربوط به 140 شرکت طی سالهای 1387 تا 1393 جمع آوری و تجزیه و تحلیل شد و با استفاده از روش رگرسیون معمولی آزمون فرضیه ها انجام شده است.یافته های تحقیق نشان دهنده این میباشند که معیارهای نسبت اعضای مستقل هییت مدیره، جدایی وظیفه مدیر عامل از رییس هییت مدیره، سهامداران نهادی و کیفیت حسابرسی دارای رابطه مثبتی با نقدشوندگی سهام میباشند. علاوه براین براساس نتایج تحقیق نسبت اعضای مستقل هییت مدیره و سرمایه گذاران نهادی سبب بیشتر شدن رابطه بین حاکمیت شرکتی و نقدشوندگی سهام در شرکتهای دولتی خواهند شد. نتایج تحقیق همچنین نشان دهنده این میباشد که جدایی وظیفه مدیرعامل از رییس هییت مدیره و کیفیت حسابرسی در شرکتهای دولتی تاثیر معناداری بر ارتباط بین حاکمیت شرکتی و نقد شوندگی سهام ندارند.کلیدواژه ها
تضاد نمایندگی، حاکمیت شرکتی، نقد شوندگی سهام، شرکتهای دولتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر موانع اجرای کیفیت برمدیریت کیفیت جامع با توجه به متغیرهای شهرت سازمانی ومشتریگرایی در شیلات استان بوشهر
- تاثیر سیاست های حاکمیت شرکتی بر شفافیت و کارایی حسابداری بخش عمومی
- بررسی شفافیت اطلاعات در امور مالی غیرمتمرکز
- تاثیر حمایت سازمانی ادراک شده و رفاه شغلی با توجه به نقش تعدیل گری تناسب فرد با شغل (مورد مطالعه: معلمان مدارس ابتدایی پسرانه شهرستانه بندرانزلی)
- مروری بر سبک های تصمیم گیری دانشجویان به هنگام خرید با در نظر گرفتن نقش سواد مالی آنها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.