بررسی روایی و پایایی نسخه ی فارسی ابزار غربالگری بدرفتاری با زن WAST

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PAHM-17-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا گلعذار

کمیته پژوهشی دانشجویان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

زهره کشاورز

مرکز تحقیقات مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

عباس عبادی

مرکز تحقیقات علوم رفتاری، انستیتو سبک زندگی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: خشونت خانگی علیه زنان بعنوان یکی از مشکلات جدی سلامت همگانی شناخته می شود، و ابزار غربالگری بدرفتاری با زن، قادر است زنان خشونت دیده را شناسایی کند. هدف از این پژوهش، بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی ابزار غربالگری بدرفتاری با زن بود. مواد و روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه ی مقطعی بود، که در آن نسخه اصلی ابزار غربالگری بدرفتاری با زن به زبان انگلیسی پس از کسب اجازه از سازنده آن با استفاده از روش ترجمه ی استاندارد مستقیم و بالعکس به فارسی ترجمه شد. نسخه نهایی فارسی توسط 80 زن متاهل در سال 1396 تکمیل گردید. جهت تعیین اعتبار ابزار از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده گردید. پایایی ابزار با روش محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و نیز انجام آزمون بازآزمون مجدد بررسی شد یافته ها: وفق نتایج تحلیل عاملی اکتشافی شاخص KMO که نشان دهنده کفایت حجم نمونه است، میزان 0/86 محاسبه شد و آزمون بارتلت معنا دار شد P< 0/001 تحلیل عاملی اکتشافی منجر به استخراج 2 عامل شد. به منظور تعیین پایایی، ضریب آلفای کرونباخ کل ابزار 0/84 به دست آمد و همبستگی درون خوشه ای پرسشنامه 0/81 بود که هر دو نشان دهنده پایایی قابل قبول نسخه فارسی ابزار بودند. بحث و نتیجه گیری: یافته های پژوهش بیانگر این بود که نسخه فارسی ابزار غربالگری بدرفتاری با زن از اعتبار و پایایی لازم برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزاری مناسب جهت غربالگری زنان خشونت دیده در ایران استفاده نمود.

کلیدواژه ها

روایی، پایایی، ابزار غربالگری بدرفتاری با زن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.