مقایسه میزان اعتماد شهروندان تهرانی به پیام های سلامت در رسانه ملی و شبکه های ماهواره ای فارسی زبان: یک مطالعه جمعیتی در تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PAHM-17-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم رییسی نافچی

گروه مدیریت رسانه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، سمنان، ایران

ابوالفضل دانایی

گروه مدیریت رسانه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، سمنان، ایران

سیده نسرین تقی زاده شیاده

گروه مدیریت رسانه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، سمنان، ایران

علی اصغر حایری مهریزی

مرکز تحقیقات سنجش سلامت، پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: اعتماد به رسانه ها سرمایه اصلی آن ها به عنوان مهم ترین منبع تامین کننده اطلاعات مورد نیاز مردم است. این مطالعه به منظور مقایسه میزان اعتماد شهروندان تهرانی به پیام های سلامت در رسانه ملی و شبکه های ماهواره ای فارسی زبان انجام شد. مواد و روش کار: این مطالعه مقطعی به منظور مقایسه میزان اعتماد شهروندان مناطق 22 گانه تهران به پیام های سلامت ارایه شده در رسانه ملی و شبکه های ماهواره ای فارسی زبان انجام شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا بهره گرفته شد. بهدلیل نرمال نبودن داده ها برای تحلیل داده ها از آزمون های ویلکاکسون و آزمون کروسکال والیس با پیش شرط هم واریانسی داده ها در گروه های مورد مطالعه و با بهره گیری نرم افزار SPSS نسخه 23 استفاده شد (سطح معناداری 05 / 0 ) . تحلیل ها انجام شد یافته ها: در مطالعه حاضر اطلاعات 493 شهروندان تهرانی مورد بررسی قرار گرفتند 49/9% زن و 50/1% وفق نتایج 65 درصد استفاده کنندگان از رسانه ملی و 32/2 درصد استفاده کنندگان از شبکه های ماهواره ای به میزان زیاد/خیلی زیاد به پیام های سلامت این رسانه ها اعتماد داشتند. نتایج نشان داد میزان استفاده از رسانه ملی در هر دو گروه جنسیتی، گروه مجردان، همه گروه های شغلی (به جز محصل/دانشجو، بیکار و بازنشسته)، تمام گروه های سنی (به جز گروه سنی 18 تا 24 سال) و نیز همه گروه های تحصیلی (به جز فوق دیپلم و فوق لیسانس به بالا) نسبت به شبکه های ماهواره ای به طور معنادار بیشتر بود. همچنین میزان اعتماد تمام گروه های سنی، جنسیتی، تحصیلی (به جز گروه بی سواد و فوق دیپلم)، شغلی (بجز گروه بیکار) به رسانه ملی نسبت به شبکه های ماهواره ای به طور معنادار بیشتر بود.بحث و نتیجه گیری: با توجه به استفاده بیشترمخاطبان به ویژه زنان خانه دار از برنامه های سلامت محور رسانه ملی و نیز اعتماد مطلوب غالب مخاطبان به این رسانه، می توان از این فرصت به منظور تقویت کمی و کیفی برنامه های سلامت محور رسانه ملی برای ارتقای سلامت کلیه اقشار جامعه بهره برد.

کلیدواژه ها

اعتماد، پیام سلامت، رسانه ملی، شبکه ماهواره ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.