تهدیدات نوین حوزه بیولوژیک : بررسی پیامد های یک کنفرانس امنیتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفتمین همایش سراسری پدافند جنگ های نوین
  • کد COI اختصاصی: NBCCON07_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا قراتپه

دپارتمان نانوفناوری پزشکی، دانشکده فناوری های نوین، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

مجتبی سعادتی

دانشکده و پژوهشکده پدافند غیر عامل، دانشگاه جامع امام حسین

چکیده

کنفرانس امنیت جهانی مونیخ کنفرانسی است که همه ساله در ماه فوریه در شهر مونیخ در زمینه سیاست های امنیت جهانی برگزار شده و توسط بخش خصوصی مدیریت می گردد که به صورت کلی حدود 500 نفر از رهبران جهانی گردهم آمدند. این گردهمایی با بحث پیرامون موضوعاتی از قبیل آینده ناتو، نظم جهانی، امنیت انسانی، تروریسم و افراط گرایی، مسایل سوریه، شبه جزیره کره بود که در این کنفرانس محل بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در کنار مسایل مطرح شده سخنان بیل گیتس(بنیان گزار ماکروسافت) تماما در حوزه ی بیولوژیک و به طور خاص بیوتروریسم بود! در قسمت اول گیتس روی موضوع مطرح کردن تهدید (وقوع پاندمیک جهانی) و شناسایی آن تمرکز کرده و پس از آن در قسمت دوم اقدام به ارایه ی راه حلی در 3 بخش پرداخت که بخش نخست راه حل سرمایه گزاری در حوزه ی واکسن و دارو بود . بخش بعدی شناسایی مشکلات راه و لزوم طرح ریزی جهت اقدام و نتایج حاصله بوده و در قسمت سوم مخاطرات بخش نخست راه حل را مطرح کرده و چاره جویی کرد و درنهایت بخش دوم راه حل (ایجاد سیستم های نظارتی و تشخیصی) را مطرح کرد. در قسمت چهارم با ارایه بخش سوم راه حل (ایجاد آمادگی و آموزش گسترده به سبک نظامیان) یکبار دیگر نتایج عدم تمکین به این موضوع را (اینبار به صورت کمی با برآورد هزینه) متوجه مخاطبین نمود. در قسمت نهایی نیز با مطرح کردن تهدیدات کلان جهانی و اهمیت دادن به تهدیدات زیستی در بین آنها، یه تجربه موفق در حوزه همکاری های حوزه تهدیدات تغییرات آب و هوایی را مثال زده و به موضوع تهدیدات زیستی تامیم داد. در این مقاله به بررسی تهدیدات نوین بیولوژیکی متصور شده در این کنفرانس امنیتی می پردازیم

کلیدواژه ها

بیو تروریسم نوین، کنفرانس امنیت مونیخ، بیل گیتس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.