بررسی نشانه شناختی فیلم تراموایی به نام هوس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مطالعات زبان
  • کد COI اختصاصی: ELSCONF05_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 780
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Faranak Fattahi Tari

Department of linguisticts,Central Tehran Branch,Islamic Azad University,Tehran,Iran

Maryam Iraji

Department of linguisticts,Central Tehran Branch,Islamic Azad University,Tehran,Iran

چکیده

در این مقاله کوشش شده است فیلم تراموایی به نام هوس اثر تنسی ویلیامز به کارگردانی الیا کازان از دریچه نشانه شناسی مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. از این رو سعی شده است که با تمرکز به رویکرد دو نظریه پرداز بزرگ علم نشانه شناسی: جورج سندرس پیرس و رولان بارت به استخراج نشانه های تصویری، کلامی و رمزگان های موجود در متن دست یابد. این بررسی نشان می دهد که چگونه می توان معانی و دلالت های موجود در یک اثر را که سازنده و یا سازندگان آن به منظور دریافت طیف گسترده ای از مخاطبان در اثر گنجانده اند، رمز گشایی کرد. این مقاله تلاش می کند با به کارگیری انواع نظام های نشانه شناسی از جمله نظام نشانه های تصویری، گفتاری، موسیقیایی و غیره مشخص کند که چگونه یک فیلم فهمیده می شود و از این طریق با تماشاگر خود ارتباط برقرار می کند. پژوهش حاضر بر اساس روش توصیفی- تحلیلی است و جامعه ی آماری در این پژوهش، تمام سکانس ها ، نماها و صحنه های فیلم هستند.از یافته های این مقاله چنین تبیین شده است که می توان با استفاده از مطالعه دلالت ضمنی و ارجاعی به رمزگشایی و خوانش فیلم مورد پژوهش پرداخت.نتیجه این پژوهش نشانگر این مطلب است که از چهارده صحنه فیلم با توجه به اینکه این اثر دارای سبک ریالیستی و ژانر تراژدی است همانند آثاردیگر دارای دو فرم از نشانه ها: نشانه های کلامی که در نمایشنامه و یا فیلمنامه محتوا وجود دارند و نشانه های غیرکلامی که در فیلم یا متن تصویری فرم و یا ساختار هستند، بیشترین استفاده از رمزگان ها، مربوط به رمزگان نمادین، هرمنوتیک، فنی و ایدیولوژیک بوده است ودر ارتباط با نشانه های سه گانه پیرسی نماد بیشترین سهم را در تشکیل قصه و فیلم دارد.

کلیدواژه ها

نشانه شناسی، رولان بارت، تراموایی به نام هوس، رمزگان سینمایی، جورج سندرس پیرس. ژانر،فیلم،معنای صریح،معنای ضمنی،نماد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.