ارایه یک مدل ریاضی برای زمان بندی بیماران انتخابی اتاق های عمل با در نظر گرفتن محدودیت منابع و تخت های بازیابی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC14_266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1831
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب امراللهی

دانشکده فنی فومن، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

محمدصادق سنگری

دانشکده فنی فومن، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

فریبرز جولای

دانشکده مهندسی صنایع، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

چکیده

اتاق های عمل از یکسو بخش عظیمی از هزینه ها و از سوی دیگر بخش بزرگی از درآمد یک بیمارستان را تشکیل می دهند. برنامه ریزی و زمان بندی اتاقهای عمل، نقش بسزایی در افزایش کارایی اتاق های عمل در بیمارستانها و در نتیجه افزایش نرخ خدمت رسانی به بیماران دارند. اما به علت بروز اختلالاتی همچون تاخیر در عمل های از پیش برنامه ریزی شده، از دسترس خارج شدن یکی از منابع اصلی عمل، کمبود ظرفیت تخت بازیابی پس از عمل در طی روز و دیگر اختلالات ، این مسیله می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. لذا برنامه ریزی و زمان بندی موثر و کارآی اتاقهای جراحی، به امری ضروری و با اهمیت تبدیل شده است تا با استفاده بهینه از منابع، انجام به موقع جراحیها و کاهش زمان انتظار بیماران را تضمین کند. بنابراین در این مطالعه یک مدل غیر خطی جهت تخصیص بهینه اتاق های عمل و تجهیزات به بیماران باهدف کمینه کردن زمان انتظار بیماران و کاهش هزینه های زمان اضافه کاری و بیکاری اتاق عمل ارایه شده است. در مقاله پیشرو، برخلاف اغلب تحقیقات صورت گرفته یک مدل یکپارچه برای اتاق های عمل و سایر بخش های بیمارستان ارایه شده است و به محدودیت های موجود در بخش های دیگر بیمارستان از جمله تخت های بازیابی و عمومی توجه شده است. همچنین به منظور ارزیابی مدل ارایه شده، پنج مسیله در سایزهای متفاوت به صورت تصادفی تولیدشده است. سپس، پنج مسیله مورد بحث در نرم افزار گمز به صورت دقیق حل شده و نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

زمان بندی اتاق عمل، سطح برنامه ریزی عملیاتی، واحدهای پایین دستی، بیماران انتخابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.