تحلیل تصادفات خطوط و مسیرهای ویژه حمل و نقل عمومی با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک باینری (مطالعه موردی منطقه 11)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC17_265
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب عبادی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی حمل و نقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

سجاد زارع صفت

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

با افزایش روزافزون تعداد وسایل نقلیه، در کنار افزایش مزایای بیشماری از قبیل تسهیل و تسریع رفت و آمد مسافران و افزایش میزان ظرفیت جابجایی بار و کالا، مشکلات تازهای شروع به ظهور می کند که از جمله آنها میتوان ترافیک، آلودگی هوا، تصادفات رانندگی و غیره اشاره کرد .یکی از مهم ترین مشکلات ناشی از افزایش جابه جایی ها که نه تنها خسارت های مالی فراوانی را در پی داشته، بلکه باعث بروز خسارت های جانی جبران ناپذیری برای کاربران مستقیم و غیرمستقیم وسایل نقلیه موتوری گردیده است، تصادفات رانندگی است. با توجه به اهمیت عملکردی خطوط و مسیرهای ویژه حمل و نقل عمومی در میزان خدمت رسانی مطلوب به شهروندان و همچنین اهمیت شاخص ایمنی در مسیرهای مذکور، در این مقاله به بررسی میزان تصادفات خطوط و مسیرهای ویژه حمل و نقل عمومی در بازه تصادفات منطقه 11 شهرداری تهران در سالهای 93 تا 95 پرداخته شد. سپس با استفاده از روابط همبستگی و عوامل دخیل در وقوع تصادفات، متغیرهای مناسب جهت استفاده در مدل استخراج گردید. در این تحقیق از مدل رگرسیون لجستیک باینری جهت ساخت مدل توصیفی ارتباط متغیرها استفاده شد. نتایج تحلیل نشان داد که از بین پارامترهای شناسایی شده در وقوع تصادفات، موتورسیکلت ها به عنوان خودروی مقصر و همچنین عامل انسانی عدم توجه کافی به جلو تاثیرفزاینده ای برشدت تصادفات داشتند

کلیدواژه ها

تصادفات،مدل لجستیک باینری،همبستگی متغیرهای ورودی،خطوط ویژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.