ارایه مدل تمایل به خرید انواع موتورسیکلت برقی (مطالعه موردی: موتورسیکلت سواران شاغل در محدوده مرکزی شهر تهران)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC17_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1021
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه شجاعی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

میقات حبیبیان

ستادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

تهران به عنوان یک شهر پرجمعیت با مشکلات جدی مانند آلودگی هوا، تراکم ترافیک و تصادفات روبروست. عدم محدودیت استفاده از موتورسیکلت های بنزینی درکنار محدودیت های استفاده از خودرو شخصی مانند طرح تردد زوج یا فرد و طرح ترافیک، استفاده از موتورسیکلت های بنزینی را در این شهر رواج داده است. امروزه برای کاهش مشکلات موتورسیکلت های بنزینی، استفاده از موتورسیکلت های برقی در تهران مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه با کمک اطلاعات 501 موتورسیکلت سوار بنزینی شاغل در محدوده مرکزی شهر تهران انجام شده است. هدف از این مطالعه، شناسایی عوامل موثر بر تمایل موتورسیکلت سواران بنزینی شاغل در محدوده مرکزی تهران به خرید انواع موتورسیکلت برقی با اعطای تسهیلات مشخص در شرایط ممنوعیت تردد موتورسیکلت های بنزینی در محدوده مرکزی شهر تهران است. براین اساس با کمک مدل لوجیت چندگانه نقش متغیرهایی مانند مشخصات اقتصادی-اجتماعی افراد، خصوصیات سفر، خصوصیات موتورسیکلت و پندارهای افراد در مورد موتورسیکلت بنزینی شناسایی شد. نتایج نشان میدهد عواملی چون تعداد اعضای خانواده، داشتن شغل مدیریتی، استفاده روزانه از موتورسیکلت بنزینی، داشتن حداکثر سرعت بالای 90 کیلومتر بر ساعت، داشتن منزل با متراژ بالای 100 متر مربع، نیاز به تعویض روغن موتورسیکلت بنزینی در دوره های دو ماه ه و برخی پندارها، از جمله عوامل اثرگذار بر انتخاب انواع مختلف موتورسیکلت برقی است.

کلیدواژه ها

موتورسیکلت برقی، موتورسیکلت بنزینی، مدیریت تقاضای حمل و نقل، محدوده مرکزی شهر تهران، مدل لوجیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.