مروری بر فناوری ارتباطات خودرویی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC17_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 444
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا فرنودیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران برنامه ریزی و حمل و نقل، واحد جنوب تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

اسماعیل آیتی

استاد، گروه مهندسی عمران، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

با توجه به افزایش روز افزون ترافیک، زیر ساخت های کافی برای حمل و نقل و جوامع مدرن با زیر ساخت های مدیریت جاده ای به خوبی برنامه ریزی شده، هنوز هم با مشکل تراکم ترافیک رو به رو هستیم. سامانه های حمل و نقل هوشمند، راه حل های فنی و اقتصادی برای چالش های فراروی حمل و نقل در قرن بیست و یکم فراهم ساخته اند. پیدایش مفهوم خودروی مرتبط بعد جدیدی از سامانه های نوین حمل و نقلی محسوب می شود، همچنین کاربرد فناوری ارتباطات در وسایل نقلیه و زیر ساخت های جاده یکی از امیدوار کننده ترین حوزه ها برای سرمایه گذاری صنعتی و تحقیقی در دو ده ه آینده می باشد. در این مقاله به پیشینه فناوری ارتباطات خودرویی در سایر کشورها از جمله ژاپن، آمریکا، اتحادیه اروپا و ایران پرداخته شده است و پروژه های صورت گرفته مبتنی بر فناوری ارتباطات خودرویی با تکیه بر اهداف آنها معرفی شده اند. در ادامه انواع کاربردهای ایمنی (مشارکتی و غیرمشارکتی) در وسایل نقلیه معرفی شده است. سپس به معرفی استانداردها و پروتکل های ارایه شده برای تسهیل ارتباطات بین خودرویی و کاربردهای فناوری ارتباطات خودرویی در دو بخش کاربردهای ایمنی و کاربردهای تحرک پذیری پویا و روان سازی ترافیک پرداخته ایم. در پایان با توجه به توضیحاتی که به آنها اشاره می گردد می توان نتیجه گرفت که فناوری ارتباطات خودرویی باید به عنوان یکی از فناوری های محوری در سامانه های حمل و نقل هوشمند در ایران در نظر گرفته شود و بایسته است که این موضوع و حوزه های کاربردی این فناوری در تدوین نقشه راه ملی حمل و نقل هوشمند کشور مورد توجه دقیق و کامل قرار گیرد.

کلیدواژه ها

سیستم های هوشمندحمل ونقل،فناوری ارتباطات خودرویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.