بررسی تاثیر ریسک نرخ ارز و مالیات بر زنجیره تامین با استفاده از پویایی سیستم (مطالعه موردی صنایع کنجدی استان یزد )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش بین المللی مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MAACI01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 601
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل صادقیان

استادیار، تحقیق در عملیات دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

سونیا ادیبی

دانشجوی ارشد، مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد،

مژده ربانی

استادیار، مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد (کد پستی ۸۹۱۶۸۷۱۹۶۷) ، گروه مدیریت صنعتی

چکیده

در سال های اخیر یکی از مهم ترین مباحث در صنایع کشور بحث های مرتبط با زنجیره تامین است . از طرفی از جمله موارد موثر بر زنجیره تامین تاثیر گذاری ریسک ها بر این موضوع است . از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی شدت تاثیر ریسک نرخ ارز و مالیات بر روی عملکرد کل زنجیره تامین صنایع غذایی، به ویژه صنایع کنجدی استان یزد صورت می گیرد. با مرور تحقیقات و پژوهش های دیگر و استفاده از نظرات خبرگان و متخصصان صنایع غذایی ریسک های موجود در زنجیره تامین صنایع غذایی شناسایی و با طراحی پرسشنامه ای نظرات خبرگان در خصوص این ریسک جمع آوری شد. سپس با استفاده از تکنیک DEMATEL اطلاعات گردآوری شده تجزیه و تحلیل گردیده و شدت اثر ریسک مشخص شد. در گام بعدی مدل پویایی مربوط به زنجیره تامین صنایع کنجدی استان یزد برای شناخت و ارزیابی روند و شناخت عوامل اثرگذار بر آن با در نظر گرفتن عوامل ریسک شناسایی شده، تهیه و توسعه داده شد. از جمله دیگر روش های مورد استفاده در این پژوهش استفاده از نرم افزار VENSIM که با استفاده از آن ابزارهای پویایی سیستم و در نرم افزار متغیرهای اصلی شناسایی و روابط آن ها در نرم افزار شبیه سازی شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که این شبکه بشدت تحت تاثیر این ریسک بوده و تغییر (افزایش یا کاهش) در شدت آن به تنهایی کل شبکه را دستخوش تغییر می کند. لذا با توجه به حساسیت این زنجیره عدم کنترل ریسک نرخ ارز و مالیات و یا عدم حذف آنها می تواند صدمات جبران ناپذیری به زنجیره تامین صنایع کنجدی وارد نماید.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین، ریسک، پویایی سیستم، نرخ ارز و مالیات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.