بررسی اثر هارمونیکی لامپ های کم مصرف بر تلفات شبکه های توزیع

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران و پنجمین کنفرانس مهندسی فوتونیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICOPTICP19_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فواد گل آور محمدی

شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان

عبید علی محمدی

شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان

صلاح بهرام آرا

شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان

حشمت ا.... خسرویانی

شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان

چکیده

گسترش روز افزون بارهای غیرخطی و هارمونیک زا، همواره یکی از مشکلات صنعت برق بوده، و دراین میان CFL ها یا لامپ های کم مصرف سهم قابل توجه ای ازاین مسایل و مشکلات را به خود اختصاص می دهند. اهمیت بررسی اثرلامپ های کم مصرف بر شبکه های توزیع از آنجا ناشی میشود که با استناد به ترازنامه انرژی سال 88 وزارت نیرو، فقط در این سال حدود 100 میلیون شعله لامپ کم مصرف را به صورت یارانهای در میان مشترکین برق توزیع کرد.(در سال 89 این مقدار در حدود 23 میلیون شعله لامپ کم مصرف بود). از زمان ورود این لامپ ها به شبکه تحقیقات زیادی در رابطه با آنها صورت گرفته است، اما اکثر این تحقیقات در مورد بررسی اثر و رفتار آنها و یا بررسی انواع هارمونیک های تولید شده توسط آنها با مدل های سازی مختلف بوده و کمتر به اثر آنها بر مشترکین خانگی و شبکه های توزیع توجه شده و راهکارهای مناسبی که مبتنی بر واقعیت شبکه باشد، ارایه نشده است. دراین مقاله در سه سناریو اثر نصب لامپ های رشتهای، کم مصرف استنادارد و لامپ کم مصرف غیر استاندارد بر روی مشترکین خانگی و شبکه های توزیع بررسی شده و با شبیه سازی یک پست هوایی واقعی در نرمافزار Digsilent ، کیفیت برق تحویلی به مشترکین و همچنین میزان تلفات شبکه توزیع مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

لامپ کم مصرف، ماهش تلفات، کیفیت برق مشترکین، اعوجاج هارمونیکی کل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.