ارزیابی فنی و اقتصادی تلفات توان در شبکه های توزیع برق شهرستان تالش (گیلان) و معرفی راهکارهایی برای کاهش آن

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران و پنجمین کنفرانس مهندسی فوتونیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICOPTICP19_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 365
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام سماک نرگسی

شرکت توزیع نیروی برق گیلان

رسول صادق نژاد کلشتری

شرکت توزیع نیروی برق گیلان

مصطفی صدیقی زاده

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

بالا رفتن قیمت انرژی ، همچنین هزینه ساخت و بهره برداری و سوخت نیروگاه ها لزوم صرفه جویی در انرژی ، خصوصا کاهش تلفات و به حداقل رساندن اتلاف انرژی را می طلبد. همان طور که می دانیم انرژی الکتریکی پس از تولید در نیروگاه ها و عبور از شبکه های انتقال و توزیع به مصرف کنندگان می رسد و در این مسیر مقداری از انرژی بدلایل مختلف تلف می شود. بنابراین قدمت بحث تلفات به اندازه قدمت صنعت برق می باشد و مسلما تلفات و معضلات این پدیده بسیار قدیمی است ولی آنچه باعث شده تا این مشکل همچنان به عنوان بحثی به روز در جامعه مهندسی برق مطرح باشد تبعات اقتصادی و هزینه های گزافی است که از این بابت پرداخت می شود. بنابراین ضرورت پرداخت به بحث تلفات در جامعه مهندسی برق ایران یک ضرورت انکارناپذیر و آشکار به شمار می رود جهت کاهش تلفات، راهکارهای متعددی تاکنون شناسایی و مورد تجربه قرار گرفته است که در منطقه نمونه نیز مورد بررسی قرار گرفت. این راهکارها عمدتا شامل اقداماتی می باشد که باعث گردیده تلفات در منطقه تالش کاهش پیدا کند عمده تلفات در این منطقه ناشی از ترانسفورماتورها،شبکه فشار متوسط ، شبکه فشار ضعیف، کابل سرویس، عدم تعادل بار،...می باشد که با بهینه سازی آرایش شبکه ،تغییر در سطح مقطع هادی های، خازنگذاری ،متعادل کردن بارها، اصلاح و بهینه سازی فیدرهای می توانیم تلفات را کاهش دهیم وهمچنین نتایج بدست آمده از شبیه سازی توسط نرم افزار Digsilent مشاهده شد که تلفات در منطقه نمونه به مقدار قابل توجهی کاهش یافت است.

کلیدواژه ها

تلفات توان ، تلفات انرژی ، پروفیل ولتاژ ، نرم افزار Digsilent

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.