ارزیابی اقتصادی نصب سیستم فتوولتاییک در ساختمان ستادی شرکت توزیع نیروی برق استان البرز

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران و پنجمین کنفرانس مهندسی فوتونیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICOPTICP19_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر زارع

شرکت توزیع نیروی برق استان البرز

محمد جعفر کشاورز

شرکت توزیع نیروی برق استان البرز

لیمو قادرسلطانی

شرکت توزیع نیروی برق استان البرز

امیر دانشور

شرکت توزیع نیروی برق استان البرز

چکیده

بکارگیری و استفاده از انرژی های پاک و سیستم های تجدیدپذیر با رویکرد دستیابی به تکنولوژی های پیشرفته، در تامین انرژی مورد نیاز بشر رشد قابل ملاحظه ای داشته است. سهولت در دسترسی و عملیاتی بودن فرآیند جایگزینی انرژی خورشیدی با سایر منابع انرژی دیگر اعم از فسیلی و غیرفسیلی، آن را در درجه اول اهمیت از حیث سرمایه گذاری و بهره برداری در دنیا قرار داده است. با توجه به پتانسیل عظیم ایران از حیث دسترسی به اراضی مستعد انرژی خورشیدی، سرمایه گذاری در این حوزه مقرون به صرفه خواهد بود. در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی کوتاه سیستم های فتوولتاییک و اشاره کوتاه به کارهای تحقیقاتی صورت گرفته در این زمینه به ارزیابی اقتصادی سیستم فتوولتاییک منصوبه در ساختمان ستادی شرکت توزیع نیروی برق استان البرز بپردازیم. برای بررسی اقتصادی این سیستم علیرغم روشهای مختلف و متنوع موجود، از روش ساده تحلیل دوره بازگشت سرمایه استفاده شده است و نتایج این بررسی نشان دهنده صرفه اقتصادی بسیار بالای سیستم های فتوولتاییک در کنار مزایای بسیار زیاد زیست محیطی این سیستم ها می باشد بگونه ای که در نیمه اول عمر مفیدشان سرمایه گذاری های اقتصادی انجام شده بازگشت داده شده و بعد از آن تامین توان الکتریکی از این سیستم ها بمراتب مقرون به صرفه تر از شبکه سراسری برق خواهد بود. در این مقاله از ذکر جزییات خودداری شده و تنها به اشاره کلیات کارهای گذشته خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

انرژی تجدیدپذیر، سیستم فتوولتاییک ، دوره بازگشت سرمایه ، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.