بررسی کیفیت میکروبی هوای داخل مهدکودک های منتخب واقع در مناطق مختلف شهر اهواز و ارتباط آن با پارامترهای محیطی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا
  • کد COI اختصاصی: CANPM06_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا گودرزی

دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت ، مرکز تحقیقات آلودگی هوا و بیماریهای تنفسی، دانشگاه علوم پزشکی اهواز، جندی شاپور اهواز

عاطفه حربی زاده

کارشناسی ارشد بهداشت محیط، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

وفا حمید

کارشناسی ارشد بهداشت محیط، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

آذردخت خسروی

استادیار گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اهواز

چکیده

زمینه و هدف:در سال های اخیر تماس با بیوآیروسل ها به صورت یک مشکل عمده مطرح شده است که سلامتی انسان را به مخاطره می اندازد. این مطالعه با هدف اندازه گیری غلظت ذرات و غلظت باکتری ها در مناطق مختلف مهدکودک های منتخب شهر اهواز و تاثیر پارامترهای محیطی بر غلظت باکتری ها و ذرات معلق انجام گرفت.روش کار: در این مطالعه نمونه برداری از 6 مهدکودک واقع در نواحی مختلف( پرترافیک، صنعتی و مسکونی ) شهر اهواز انجام شد. نمونه برداری با استفاده از دستگاه quick take با دبی28/3 L/min، و دستگاه GRIMM در فاصله 0/8 تا 1 متر از سطح زمین انجام شد. نمونه برداری در سه فصل(پاییز، زمستان و بهار) و دو بار در هر ماه، در محیط داخل و خارج به عمل آمد. همچنین پارامترهای دما و رطوبت نیز اندازه گیری شد. نمونه های جمع آوری شده برای آنالیز باکتری مستقیما به آزمایشگاه انتقال داده شدند.یافته ها: میانگین غلظت کل ذرات PM 2.5, PM1 وPM10 در ماه های نمونه برداری به ترتیب 32، 60 و µ g/m3249 و غلظت کل باکتری هاCFU/m3 401/13 بود. بیشترین غلظت باکتریها دربهمن ماه و کمترین میزان غلظت باکتریها درآذر ماه مشاهده گردید.نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله می توان گفت که هر چه محیط دارای تراکم جمعیتی بیشتر و ترافیک شدید ترباشد غلظت باکتری ها و ذرات معلق در آن محیط بیشتر است. و همچنین مواقعی که پدیده گردوغبار رخ می دهد، با توجه به افزایش غلظت ذرات معلق، غلظت باکتری ها نیز افزایش می یابد که این غلظت باکتری ها با درصد رطوبت نسبی رابطه معکوس دارد.

کلیدواژه ها

بیوآیروسل ها؛ ذرات معلق؛ باکتری ها؛مهدکودک ها؛ اهواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.