بررسی ضریب جذب صوتی نانو کامپوزیت های بر پایه پلی کربنات وپلی متیل متا آکریلات جهت کاربرد در موانع صوتی زیست محیطی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا
  • کد COI اختصاصی: CANPM06_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه نادرزاده

دانشجوی دکتری پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران

اسماعیل قاسمی

عضو هیات علمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

حسین عرب علی بیک

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات فناوری های بیومدیکال و رباتیک دانشگاه علوم پزشکی تهران

محمدرضا منظم

عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

هدف از این مقاله بررسی ضریب جذب صوتی نانو کامپوزیت ها ی پلی کربنات و پلی متیل متاآکریلات حاوی 0/3 درصد وزنی دی اکسید سیلسیوم، اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم جهت کاربرد در موانع صوتی زیست محیطی می باشد. جهت ساخت 16 فرمول از نانوکامپوزیت های پلیمری شفاف از دستگاه اکسترودر مارپیچی با روش اختلاط مستقیم مذاب استفاده شد و بدنبال آن نمونه های مورد نظر با استفاده از دستگاه پرس به شکل صفحه درآمده و قالب گیری فشاری شد. جهت اندازه گیری ضریب جذب صوتی نمونه های مورد نظر از دستگاه لوله امپدانس دو میکروفونه در گستره بسامدی 50 تا 6300 هرتز استفاده شد. سپس نمونه ها توسط دستگاه برش با آب به دو قطر 30 و 100 برش داده شد و در نهایت جهت بهینه سازی خواص آکوستیکی و کاهش دادن هر گونه عیوب سطحی ناشی از قالب ریزی، سطح نمونه ها با کمک دستگاه سند بلاست پولیش داده شد و دوباره توسط دستگاه امپدانس تیوب ضریب جذب نمونه ها ی جدید اندازه گیری شد. نتایج حاصله از تحقیق نشان می دهد که ماده pcsi3-r بیشترین ضریب جذب را در فرکانس های میانی 500 هرتز در مقایسه با نمونه های دیگر کسب کرده است. به این مفهوم که زبری نمونه مورد نظر، سبب بهینه شدن ضریب جذب در فرکانس های میانی شده است. سطوح زبر اغلب سبب می شوند تا ذرات موجود در ماتریس پایه، اثر مثبتی در افزایش ضریب جذب در فرکانس میانی 500 هرتز به عنوان فرکانس غالب صدای ترافیکی داشته باشند. از اینرو ماده pcsi3-r به عنوان یک ماده مناسب در کاربری سازه ها بخصوص در ساختار موانع صوتی زیست محیطی پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

نانوکامپوزیت؛ ضریب جذب؛ مانع صوتی زیست محیطی؛ فرکانس میانی؛ لوله امواج ساکن دو میکرفونه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.