کارایی جاذب پودر زیتون در حذف یون کروم از محلول های آبی با روش جریان پیوسته

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست و مهندسی آب، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JEWE-2-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا منصوری چمه

دانشجوی گرایش آبیاری و زهکشی، گروه آبخیزداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

علی شهیدی

دانشیار، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

عباس خاشعی سیوکی

استادیار، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

چکیده

بحران آب در دهه اخیر به یکی از معضلات جوامع بشری تبدیل شده است. نیاز به تامین و توسعه منابع آب جهت حفظ و گسترش منبع آبی امری ضروری است. انتشار فلزات سنگین در محیط زیست ناشی از صنعتی شدن و شهرنشینی، یک مسیله نگران کننده در سراسر جهان است. این آلاینده ها به دلیل سمیت زیاد، غیرقابل تجزیه بودن و اثرات تجمعی موردتوجه محققین میباشند. در این پژوهش، جذب کروم شش ظرفیتی در حالت جریان پیوسته با استفاده از ستون بستر ثابت از پودر زیتون تلخ مطالعه و عملکرد ستون جاذب با تغییر متغیرهای دبی و غلظت کروم ورودی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایشها نشان داد که منحنی شکست ستون جاذب به متغیرهای مطالعه شده وابسته است. نتایج همچنین نشان داد که کل مقدار یون کروم جذبشده و ظرفیت جذب ستون با افزایش دبی کاهش یافته و با افزایش غلظت کروم ورودی افزایش می یابد. بیشترین یون کروم جذبشده در شرایط دبی 4 میلیلیتر در دقیقه و غلظت 0/07 میلیگرم در لیتر بهدست آمد که حذف 85 درصد را نشان داد. از اینرو، جاذب تهیه شده از پودر زیتون به دلایل فراوانی آن در طبیعت، هزینه پایین آماده سازی، سادگی در روش تهیه، سازگاری با محیط زیست و دارا بودن ظرفیت جذب کروم از محلولهای آبی میتواند به عنوان یک جاذب ارزان در حذف این یون مورداستفاده قرار گیرد. پیشنهاد میشود روش جریان پیوسته با پارامترهای به دست آمده در این مطالعه در فرآیند تصفیه شیمیایی آب و فاضلاب موردبررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

بستر ثابت، جاذب، جریان پیوسته، زیتون تلخ، کروم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.