عملکرد، حساسیت به آسیت، و بازده اقتصادی در جوجه های گوشتی تحت تاثیر برنامه خوراک دهی متناوب آردی حبه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 18، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-18-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 422
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا عموییان خاوه

کارشناس ارشد، گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمدامیر کریمی ترشیزی

دانشیار، گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

فرید شریعتمداری

استاد، گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

تاثیر شش نوع برنامه خوراکدهی متناوب آردیحبه بر عملکرد و حساسیت به آسیت با استفاده از 480 قطعه جوجه گوشتی در پنج تکرار و 16 پرنده در هر تکرار بررسی شد. تیمارها شامل 1. جیره آردی، 2. جیره آردی حرارت دیده ، 3. جیره آردی در دوره های آغازی و رشد و در ادامه جیره حبه ، 4. جیره آردی در دوره آغازی و در ادامه جیره حبه ، 5. جیره حبه ، و 6. جیره حبه آردشده است . تغذیه جیره حبه در کل دوره پرورش ، مصرف خوراک و وزن را افزایش داد و موجب بهبود ضریب تبدیل شد، اما حساسیت به آسیت افزایش یافت (001< P). جیره های آردی در تمام دوره پرورش کمترین افزایش وزن و نامناسب ترین ضریب تبدیل غذایی را ایجاد کردند (001< P). مصرف جیره حبه در دوره پایانی با مصرف حبه در کل دوره و یا دوره های رشد و پایانی، ضریب تبدیل مشابه و مناسب تر از جیره های آردی داشت (001< P). مصرف جیره های آردی در چهار هفته ابتدایی یا در کل دوره ، حساسیت به آسیت را به طور معنیداری کاهش داد و با افزایش طول دوره تغذیه از جیره حبه این شاخص افزایش داشت (001< P). در گروه های دریافت کننده جیره حبه کمترین هزینه خوراک برای تولید یک کیلوگرم وزن زنده و بالاترین سود ناخالص به دست آمد (005< P). به منظور استفاده از مزایای جیره حبه و اجتناب از بروز تلفات زیاد و کاهش حساسیت به آسیت تغذیه جیره آردی در دوره آغازی و استفاده از خوراک حبه در ادامه توصیه میشود.

کلیدواژه ها

آردی، جوجه گوشتی، حبه ، سودآوری، شکل خوراک، عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.