تاثیر آموزش روش تدریس بارش مغزی بر خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر پایه هفتم در درس کار و فن آوری مدارس متوسطه اول ناحیه سه شهرستان کرج در سال تحصیلی 1394 - 1395

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_BPJ-7-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی راهبر

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه شهید رجایی تهران، تهران، ایران

صادق حامدی نسب

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

سمیه بخشی پریخانی

کارشناس ارشد تحقیقات آموزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

هدف: این پژوهش با هدف بررسی تاثیر روش تدریس بارش مغزی بر خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانشآموزان پسر پایه هفتم در درس کار و فن آوری مدارس متوسطه اول ناحیه سه شهرستان کرج در سال تحصیلی 1395 - 1394 انجام شده است.روش: روش پژوهش نیمه آزمایشی در قالب طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل اجرا شد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر پایه هفتم متوسطه اول ناحیه سه کرج است. نمونه پژوهش 64 نفر از دانش آموزان پسر پایه هفتم متوسطه اول بود که با روش نمونه گیری دسترس هدفمند انتخاب شدند و در دو گروه کنترل و آزمایش به ترتیب 32 و 32 نفر جایگزین شدند و گروه پیش آزمون و پس آزمون پیگیری بعد از دو ماه استفاده شده است. برای سنجش خلاقیت، در قبل و بعد از اجرای روش بارش مغزی از آزمون خلاقیت عابدی (1372) و برای سنجش پیشرفت تحصیلی از انگیزه پیشرفت تحصیلی هرمنس (1970) استفاده شد. آموزش بارش مغزی برای گروه آزمایش به طور جداگانه، 5 جلسه 45 دقیقهای دریافت کردند و پس از طی دوره آموزشی از دو گروه پسآزمون گرفته شد در این مدت برای گروه کنترل هیچ آموزشی اعمال نشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آزمون کوواریانس استفاده شد.یافته ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که روش تدریس بارش مغزی در افزایش خلاقیت و پیشرفت تحصیلی گروه آزمایش موثر بوده است و تفاوت معناداری بین گروه آزمایش و کنترل در مولفه های خلاقیت )سیالی، ابتکار، بسط و انعطاف پذیری( دیده میشود. نتیجه گیری: پیشنهاد میشود از روش بارش مغزی برای افزایش خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در درس کار و فن آوری استفاده شود.

کلیدواژه ها

روش تدریس، بارش مغزی، خلاقیت، پیشرفت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.