بررسی و ضعیت برنامه ادغام بهداشت مواد غذایی در نظام شبکه در مرکز بهداشت شهرستان سنقر از سال 1385-1378

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH10_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1895
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مقداد پیرصاحب

استادیاروعضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

علیرضا اجرایی

کارشناس مسئول بهداشت موادغذایی مرکزبهداشت استان کرمانشاه

امیر کرمی

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست وکارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهد اشت

مژده میرانی

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان سنقر

چکیده

با توجه به اهمیت بهداشت مواد غذایی و نقش مهمی که در سلامت انسانها داراست و نظر به توسعه کشور و تنوع مواد غذایی سعی گردیده در برنامه ادغام بهداشت مواد غذایی علاوه بر استمرار فعالیتهای واحد های نظارت بر مواد غذ ا یی،از امکانات وسیع نظام شبکه ارائه خدمات و کارکنان بهداشتی آن برای گشترش نظارت و آموزش عمومی استفاده شود. هدف از این تحقیق بررسی نتایج اقدامات مداخله ای در ز مینه بهداشت مواد غذ ایی به مادران روستایی،دانش آموزان روستایی ،پیشه وران روستایی و انجام اقدامات نظارتی سطح بندی شده بااولویت مناطق روستایی می باشد. برنامه ادغام بهداشت مواد غذایی در نظام شبکه در مرکز بهداشت شهرستان سنقر در 9 مرکز روستایی و 3 مرکز شهری روستا یی 86 خانه بهداشت، 213 روستا با جمعیت روستایی 49348 نفر انجام شده و همچنان استمرار دارد این برنامه با آموزش گروههای ، هدف یعنی مادران روستایی،دانش آموزان چهارم و پنجم مقطع ابتدایی روست ایی و پیشه وران روستا یی منجر به ارتقاء آگاهی گروههای هدف گردیده بطوریکه اکثر مردم در مناطق روستایی شهرستان مذکور علائم مواد غذایی غیر استاندارد ، تقلبی، فاسد و غیر بهداشتی را می شناسند. و همچنین ارتقاء سطح اطلاعات گروههای هدف در زمینه بهداشت مواد غذ ا یی سبب گشته میزان بروز بیماریهای منتقله از مواد غذایی نیز کاهش پیدا کند. نتایج بدست آمده ازاین بررسی نشان میدهد که شاخص بهداشتی مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی روستایی از 44 % به 56 % ارتقاء یافته و آموزش منظم و مستمر گروههای هدف و انجام اقدامات نظارتی سطح بندی شده از مرکز بهداشت شهرستان تا خانه بهداشت در شهرستان مذکور به صورت مطلوب پیگیری و اجرا شده است.

کلیدواژه ها

بهداشت موادغذایی،گروههای هدف،اقدامات نظارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.