کنترل بهینه توان راکتیو واحدهای تولید پراکنده برای تنظیم ولتاژ سیستم های توزیع ولتاژ متوسط با استفاده از روش تحلیل حساسیت و الگوریتم رقابت استعماری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی
  • کد COI اختصاصی: IEAC04_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدرضا حسینی

دانشگاه شهید بهشتی،SBU،تهران، ایران

سیدعلی هاشمی

دانشگاه شهید بهشتی،SBU،تهران، ایران

محمدتقی عاملی

دانشگاه شهید بهشتی،SBU،تهران، ایران

چکیده

در این مقاله مسیله کنترل توان راکتیو واحدهای تولید پراکنده در سیستم های توزیع ولتاژ متوسط، برای حفظ ولتاژ سیستم در محدوده مجاز بیان میشود. از روش های مناسب برای پخش بار، استفاده از روش حساسیت میباشد که برای سیستم های توزیع شعاعی بکار میرود. روش تحلیل حساسیت مستقل از نقطه کار شبکه است، به همین دلیل ماتریس حساسیت، تنها یک بار همراه با برنامه پخش بار محاسبه شده و در تمام شرایط کاری سیستم از آن استفاده می شود. پس از انجام پخش بار و بدست آوردن ماتریس حساسیت، الگوریتم بهینه سازی رقابت استعماری برای بدست آوردن مقدار مناسب تغییر در توان راکتیو واحدهای تولید پراکنده بکار خواهد رفت. سپس با استفاده از مقادیر جدید توان راکتیو، بار دیگر پخش بار صورت گرفته و تخطی ولتاژها از مقادیر مجاز بررسی میشوند. این روند تا زمانیکه هرگونه تخطی در ولتاژ مشاهده شود تکرار میشود. در این مقاله، از آنجا که از واحدهای تولید پراکنده برای بازگردانی ولتاژ استفاده شده است، توانایی کار با هر دو مد سلفی و خازنی بوجود خواهد آمد و از اینرو نسبت به حالت سنتی که از بانک های خازنی استفاده می شود دارای مزیت می باشد. از مزایای دیگر این روش سرعت بالای آن بدلیل استفاده از یک روش پخش بار سریعتر و همچنین سرعت قابل توجه الگوریتم رقابت استعماری نسبت به الگوریتم های بهینه سازی قدیمی تر می باشد. نتایج شبیه سازی نشان میدهد که الگوریتم ارایه شده، توانایی حفظ ولتاژ در محدوده مجاز را خواهد داشت.

کلیدواژه ها

کنترل توان راکتیو؛ واحدهای تولید پراکنده؛ روش تحلیل حساسیت؛ الگوریتم رقابت استعماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.