ارزیابی ریسک در پروژه های ساخت با استفاده ازAHP

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت ، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET02_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی هاشمی

کارشناسی ارشد، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز

سیدذبیح اله هاشمی

استادیار، عضو هییت علمی دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز

چکیده

سرمایه گذاری در استفاده فناوری های نوین یکی از ضرورتهای اساسی جهت ارتقا کیفی صنعت ساختمان به شمار می رود. پروژه های عمرانی سهم عمده ای از پیشرفت و آبادانی کشور و رفاه و آسایش افرادجامعه دارند و بخش زیادی از بودجه ملی کشور برای ساخت آنها هزینه می گردد. و همچنین با عدم قطعیت های متعددی روبه رو هستند.زیربنای اقتصادی این پروژه ها در بردارنده ی فاکتورهای ریسک متعددی می باشد و اجرای موفقیت آمیز چنین پروژه هایی به مدیریت اثر بخش فاکتور ریسک کلیدی بستگی دارد. یکی از مسایل مهم در مدیریت اینگونه پروژه ها تجزیه و تحلیل کمی و کیفی ریسک است . بطوری که برخی از شرکت ها در روند سرمایه گذاری در پروژه ها با فناوری نوین با در نظر نگرفتن و ارزیابی نادرست این ریسک ها دارایی های عظیمی را از دست می دهند بنابراین لازم است از روش های علمی ارزیابی ریسک به منظور تحلیل ریسک ها در پروژه های با فناوری های نوین استفاده نمود. هدف از این پژوهش ارزیابی ریسک پروژه های ساخت وساز که از فناوری های نوین استفاده می کنند می باشد.در این پژوهش مهمترین ویژگی ها و عوامل ایجاد و تشدید ریسک در پروژهای عمرانی با بررسی مطالعات پیشین شناسایی شد و بر اساس آن با استفاده روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) جهت تعیین سطح ریسک و اولویت بندی پروژه ها بر اساس میزان سطح ریسک ارایه شده است.در این پژوهش 6 پروژه ساخت وساز جهت بررسی انتخاب شده اند. نتایج حاصل از ارزیابی ریسک در این پروژه ها با استفاده روش تحلیل سلسله مراتبی حاکی از آن است که شدت سطح ریسک ها به 5 دسته (خیلی کم، کم، متوسط، زیاد، خیلی زیاد ) تقسیم بندی شدند

کلیدواژه ها

ریسک ،فناوری های نوین ، شدت سطوح ریسک ،روش AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.