بررسی عملکرد راکتور UASB جهت تصفیۀ شیرابۀ زبالۀ شهری در شرایط گرمسیری شهر اهواز

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH10_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1280
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس علیزاده شوشتری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست – آب و فاضلاب، دانشگاه آزاد اس

محمدمهدی امین

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

رامین نبی زاده

استادیار و عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت و انس

اکبر حسن زاده

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

چکیده

شیرابه زباله شهری دارای بارآلودگی بسیار بالایی است. شیرابه زباله شهری که در اثر فعل و انفعالات شیمیایی ناشی از فعالیت میکروارگانیسم ها در توده های زباله از هنگام جمع آوری تا دفن بوجود تولید می شود، به علت آلودگی آلی بسیار زیاد، می تواند در اثر نفوذ از محل دفن به آبهای زیر زمینی، منابع آب را آلوده نماید. هدف از انجام این تحقیق استفاده از یک راکتور بی هوازی با جریان پیوستۀ رو به بالا (UASB) جهت تصفیه و کاهش بار آلودگی آلی شیرابه زباله شهری اهواز می باشد. در این تحقیق میزان بارگذاری آلی (OLR) راکتور UASB از 0/58gCOD/L.d آغاز گردید و در مدت حدود 220 روز به 15gCOD/L.d رسید. حداکثر راندمان حذف COD بدست امده در OLRبرابر با 12gCOD/L.d معادل 87 درصد بدست آمد .دمای کارکرد راکتور در طول تحقیق همواره بالاتر از 34 درجه سانتی گراد حفظ گردید. حداکثر دمای کارکرد راکتور متاثر از دمای هوای محیط اطراف 39 درجه سانتی گراد بود. بیشترین راندمان های حذف COD بدست آمده نیز در حداکثر دمای کارکرد راکتور یعنی 37 تا 39 درجه سانتی گراد حاصل گردید. زمان ماند هیدرولیکی (HRT) در این تحقیق از 288 ساعت آغاز گردیده و به16 ساعت در پایان تحقیق رسید. میزان تولید گاز به ازای هر کیلوگرم COD حذف شده حداکثر به L biogas/gCODrem0/15 رسید. از یافته های این تحقیق چنین نتیجه گیری می شود که راکتورUASB در شرایط آب و هوایی شهر اهواز (متوسط دمای هوای حدود 40 درجه در 7-8 ماه از سال)، با توجه به قابلیت پذیرش بارهای آلی بالا و دستیابی به راندمان های حذف بالا ( 87 درصد)،جهت تصفیه شیرابه زباله شهری اهواز مناسب می باشد، اما لازم است تا جهت دستیابی به استانداردهای ملی دفع پساب، از یک سیستم هوازی جهت تصفیه نهایی پساب راکتور استفاده گردد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.