بررسی کارآیی لاگون به کمک هواده مکانیکی در کاهش میزان TSS و COD ، BOD5 در تصفیه خانه فاضلاب شهر بوکان در سال 1385

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH10_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرمختار حسینی

عضو هیئت علمی گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت ارومیه

اسماعیل رحیم زاده

کارشناس بهداشت محیط شهر بوکان

چکیده

با توجه به اینکه سیستم لاگون به کمک هواده مکانیکی جهت تصفیه فاضلاب خانگی در این استان و حتی در سطح کشور جدیدا تاسیس و مورد بهره برداری قرار گرفته است و تا کنون مطالعات دقیقی در مورد راندمان واحدهای مختلف آن انجام نگرفنه است ، لذا برای اطلاع از نحوه کار سیستم تصفیه خانه فاضلاب و پی بردن به کیفیت پساب خروجی از آن لازم دانستیم مطالعاتی را در این زمینه انجام دهیم. پژوهش حاضر برروی سیستم برکه های تثبیت تلفیقی (ISP) در چهار فصل مختلف سال 1385 انجام گرفت . مطالعه از نوع توصیفی - مقطعی می باشد . نمونه برداری از فاضلاب خام ورودی و پساب خروجی از برکه های با هواده مکانیکی و تکمیلی به صورت مرکب و هر 15 روز یک بار ( 24 بار در یک سال هر بار 6 نمونه) از محل های تعیین شده انجام گرفت و طبق روش اعلام شده در کتاب استاندارد متد 1995 مورد آزمایش قرار گرفت . داده ها پس از آنالیز در قالب جدول و نمودار ارائه گردید.نتایج تحقیق نشان داد که غلظت TSS و COD ، BOD5 در فاضلاب خام ورودی به سیستم در چهار فصل به خصوص در پاییز و زمستان نسبتا بالا بوده است. متوسط دمای فاضلاب و هوای محیط در تابستان به ترتیب 7 و 16 درجه سانتی گراد ازمتوسط دمای فاضلاب و هوای محیط در فصل پاییز بیشتر بوده است که این امر کاهش کارآیی سیستم را در فصل سرما به علت کند تر شدن سرعت فعالیت های بیولوژیکی نشان میدهد . پایین بودن مصرف سرانه آب علت اصلی افزایش غلظت مواد آلاینده در فاضلاب خام ورودی است. مقایسه کارایی سیستم در فصل تابستان و بهار نشان داد که میزان حذف مواد آلاینده فاضلاب در فصل تابستان بیش از سایر فصول میباشد . میزان حذف COD و BOD5 در تابستان به ترتیب 5/8 و 8/2 درصد بیشتر از فصل زمستان میباشدبراساس نتایج حاصل از آزمایشات انجام یافته حداکثر میزان TSS و COD ، BOD5 در پساب خروجی به ترتیب 49، 113 و 82 میلی گرم در لیتر بوده است که در مقایسه با استاندارد های اعلام شده از طرف سازمان حفاظت محیط زیست کشور استفاده از چنین پسابی جهت آبیاری مزارع و کشاورزی مجاز میباشد. با توجه به مراتب فوق نتیجه گیری میشود که برکه های تثبیت تلفیقی کارآیی لازم برای تصفیه فاضلاب خانگی را دارند با وجود این به علت جدید بودن سیستم لاگون ، توصیه میشود تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام گیرد

کلیدواژه ها

لاگون / فاضلاب خانگی / تصفیه / TSS / COD / BOD5

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.