تجزیه زیستی MTBE در حضور ترکیبات BTX

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH10_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد نیک پی

گروه بهداشت حرفه ای-دانشکده بهداشت و پیراپزشکی- دانشگاه علوم پزشکی قزو

فاطمه بنیادی

گروه بهداشت حرفه ای-دانشکده بهداشت و پیراپزشکی- دانشگاه علوم پزشکی قزو

صفرعلی علیزاده

گروه بهداشت حرفه ای-دانشکده بهداشت و پیراپزشکی- دانشگاه علوم پزشکی قزو

چکیده

آلودگی آبهای زیرزمینی به متیل ترشیری بوتیل اتر (MTBE) غالباً همراه با ترکیبات بنزن، تولوئن و زائلن (BTX) می باشد. براین اساس انتظار برهم کنش غذایی و تغییر در سینتیک تجزیه MTBE درحضور ترکیبات BTX می رود. این مطالعه به بررسی برهم کنش های غذایی در حین تجزیه زیستی MTBE درحضور ترکیبات BTX توسط کنسرسیوم میکروبی تجزیه گر MTBE می پردازد. بررسی قابلیت تجزیه زیستی هریک از ترکیبات BTX به تنهایی، دوتایی، و چندتایی در حضور MTBE بررسی شد نتایج گویای آن بود که کنسرسیوم میکروبی قادر به تجزیه MTBE و هر یک از ترکیبات تولوئن، و زایلن به استثناء بنزن به ترتیب با نرخ تجزیه 3، 665/1 ، 725/0 میلی گرم در ساعت به ازای هر گم بیومس تر میباشد. بررسی برهمکنش هر یک از مواد در حضور MTBE گویای آن است که نرخ تجزیه MTBE در حضور بنزن، تولوئنه و زائیلن به ترتیب 3/096و0/954و1/004میلی گرم MTBE در ساعت به ازای هر گرم بیومس تر می باشد. تحت این شرایط نرخ تجزیه بنزن ، تولوئن و زائیلن به ترتیب 2/938،1/870و 3/918 میلیگرم در ساعت به ازای هر گرم بیومس تر می باشد .در حضور همزمان ترکیبات BTX از تجزیه MTBE ممانعت شد اثر بازدارندگی ترکیبات BTX بر تجزیه MTBE گویای آن است که احتمالاً تجزیه زیستی MTBE در آبهای زیرزمینی پس از اتمام تجزیه ترکیبات BTX و یا پس از جدا شدن پلوم آلودگی MTBE از ترکیبات BTX امکان پذیر خواهد بود.

کلیدواژه ها

برهمکنش غذایی/MTBE/ ترکیبات BTX/ کنسرسیوم میکروبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.