ارزیابی عملکرد رستوران ها با استفاده از تحلیل پوششی داده ها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت راهبردی خدمات 1396
  • کد COI اختصاصی: CSSM02_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زرینه اصلانی

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

هادی شیرویه زاد

گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه نجف آباد

جاوید جوزدانی

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران -گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه نجف آباد

چکیده

اهمیت و محدوده موضوع : بهرهوری هدف نهایی یک سازمان است و روند تغییرات آن در طول زمان بیانگر پیشرفت، ثبات و یا پسرفت میباشد، از اینرو لزوم توجه به بهره وری برای تمامی سازمانهای خدماتی از جمله سازمانهای خدماتی ضروری است. به بیان دیگر یک سازمان خدماتی میتواند به سودآوری خود امیدوار باشد که به موضوع بهره وری توجه کند. لذا با توجه به اهمیت بالای کیفیت خدمات در سازمانهای خدماتی در این پژوهش به تحلیل عملکرد رستورانها بر اساس تغییرات زمانی با استفاده از شاخص مالم کوییست پرداخته شده است.روش کار: این پژوهش شامل 6 گام است. بدین منظور شاخصهای موثر بر عملکرد و کارایی رستورانها با مرور ادبیات پیشین و طبق نظر خبرگان انجام انتخاب شدهاند. متغیرهای سابقه فعالیت رستوران، تعدادپرسنل، تعداد ستاره رستوران و متراژ آن به عنوان ورودی و سطح کیفیت خدمات به عنوان خروجی مدل DEA تعیین شدند. در ادامه اطلاعات شاخص های تعیین شده برای هر یک از رستورانها جمع آوری شده و پس از انتخاب مدلDEA مناسب بر اساس بازده به مقیاس داده ها، رستورانهای کارا مشخص شدهاند. سپس روند پسرفت و یا پیشرفت رستورانها با محاسبه ی شاخص بهره وری مالم کوییست در دو مقطع زمانی بررسی شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام جمعیتی است که در شهر اصفهان به رستورانهای سنتی دارای مجوز کسب مراجعه میکنند میباشد. تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش با استفاده از نرم افزارهای Excel، Dea frontier انجام گردید.نتایج: نشان داد که رستورانهای مداین و نقش جهان دارای می آنگین شاخص پایینتر از یک داشتند که بیانگر پسرفت این رستورانها در این مقطع زمانی بوده است و رستورانهای سه کاج، دلنوازان و زیبای دلنشین دارای بیشترین پیشرفت در این بازه زمانی بودهاند.

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد ؛ تحلیل پوششی داده ها؛ شاخص بهره وری مالم کوییست؛ تغییرات زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.