شناسایی و اولویت بندی معیارهای اخلاقی در مدیریت منابع انسانی با استفاده از روش تحلیل شبکه ای ( مطالعه موردی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان گلستان )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی حسابداری و مدیریت تکنیک های نوین،چالش ها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: AMCS01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم زنگانه

گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

روح اله سمیعی

گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

علیرضا میرشاهی

گروه مدیریت، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

چکیده

بروز مشکلاتی همچون بی انگیزگی کارکنان، درگیری کارکنان با یکدیگر، رشوه گیری و فساد مالی و .. ، همگی حاکی از نبود اصول اخلاقی و عدم پایبندی کارکنان به آن و مهمتری از همه، نقش کمرنگ مدیریت منابع انسانی در سازمان است. مباحثی همچون عدالت اقتصادی، صداقت کاری، تبعیض، امنیت و حقوق کارگر موضوعات اخلاقی هستند که در رابطه با مدیریت منابع انسانی مطرح شده اند. تشدید فشارهای عصبی در محیط کار و دو چندان شدن مسایل اخلاقی در سازمان ها، موجب شده است تا بحث مدیریت منابع انسانی با رویکرد اخلاق مدارانه، شکل جدی به خود گیرد و بیش از پیش توجه مدیران کسب و کار به خصوص مدیران منابع انسانی را به خود جلب کند؛ چرا که اساسی ترین منبع برای بهبود مسایل اخلاقی در سازمان، مدیریت منابع انسانی هستند. در این پژوهش ضمن مطالعه ابعاد مختلف اخلاق سازمانی در مدیریت واحد منابع انسانی، چارچوبی متشکل از 7 معیار جهت مدیریت منابع انسانی سازمان های دولتی، از منظر مقابله با مشکلات اخلاقی ارایه شده است و سپس با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره تحلیل شبکه ای و با نظر 10 نفر از مدیران متخصص و با تجربه منابع انسانی، اولویت بندی شده است. این مدل از 7 عامل همچون: امنیت سوابق کارکنان و امنیت کاری، عدالت اقتصادی، صداقت کاری، جلوگیری از تبعیض و پارتی بازی، حقوق کاری، سلامتی و ایمنی کارکنان و مشاوره روان شناسی، تشکیل شده است. روایی مدل با استفاده از نظر خبرگان در قالب روایی کلامی و پایانی آن، با استفاده از نرخ ناسازگاری تایید شد. نتایج نشان داد سلامتی و ایمنی کارکنان و نیز حقوق کاری کارمندان، بالاترین اولویت را در مدیریت اخلاق مدارانه منابع انسانی در سازمان های دولتی دارند.

کلیدواژه ها

اخلاق انسانی، معیارهای اخلاقی، مدیریت منابع انسانی، فرآیند تجزیه و تحلیل شبکه ای (ANP)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.