پترولوژی سنگ های آتشفشانی جنوب گرونک(شمال غرب خوسف)، استان خراسان جنوبی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG06_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 733
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده لباف

دانشجوی کارشناسی ارشد پترولوژی دانشگاه بیرجند

سیدسعید محمدی

دانشیار گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند

محمدحسین زرین کوب

دانشیار گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند

چکیده

منطقه مورد مطالعه در بخش شمال شرقی بلوک لوت قرار گرفته است. واحدهای سنگی شامل آندزیت، پیروکسن آندزیت و واحدهای آذرآواری (توف و آگلومرا) است. بافت غالب در این گدازه ها پورفیری با خمیره میکرولیتی و پورفیری با خمیره میکرو کریستالن می باشد. پلاژیوکلازها و آمفیبول ها از جمله کانی های رایج در آندزیت ها است. دگرسانی معمول در این واحدها شامل دگرسانی پروپلیتیکی و کربناتی شدن هستند. بر اساس بررسی های ژیوشیمیایی سنگ۔ های منطقه در سری کالک آلکالن قرار می گیرند. در نمودارهای عنکبوتی سنگهای منطقه، غنی شدگی از عناصر خاکی سبک(LREE ) و عناصر LILE و Ba , Rb , Sr , Th و تهی شدگی از عناصر HREE و عناصر با شدت میدان بالا Ti , Nb ) HFSE ) وابستگی به محیط فرورانش و پدیده آلایش پوسته ای را نشان میدهد. همچنین بر اساس شواهد ژیوشیمیایی از جمله مقدار نسبت Sr / Y (میانگین 33 / 99 ) و فقدان آنومالی منفیEu ماهیت شبه آداکیتی دارند

کلیدواژه ها

ژیوشیمی، آندزیت، جایگاه تکتونیکی، گرونک، لوت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.