تخمین و ارزیابی ذخیره آهن پلاسری بزمان، استان سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG06_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4779
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم جهانتیغ

دانش آموخته کارشناسی ارشد اکتشاف معدن دانشگاه بیرجند

ناصر شهرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی گرایش رسوب شناسی، دانشگاه آزاد زاهدان

چکیده

محدوده اکتشافی آهن از نظر تقسیمات کشوری در استان سیستان وبلوچستان، شهرستان بزمان و از لحاظ پهنه های ساختاری - رسوبی زون آتشفشانی ارومیه - دختر قرار گرفته است. محدوده مورد بررسی جز چهار گوش زمین شناسی هامون جازموریان بوده و روی نوار آتشفشانی ایران مرکزی یعنی زون آتشفشانی ارومیه - دختر جای دارد. در محدوده مورد مطالعه اقدام به اخذ 20 نمونه از ماده معدنی جهت انجام آزمایشات XRD XRF و وزن مخصوص و آزمایش درصد وزنی گردید. جهت انجام نمونه برداری اقدام به حفر چاهک و ترانشه در محدوده مورد مطالعه گردید. جهت نمونه برداری از ترانشه ها از روش نمونه برداری شیاری استفاده شد و از چاهک ها نمونه های کانی سنگین به وزن Kg 8 برداشت شد. در نهایت نمونه ها جهت انجام آنالیزهای مربوطه به آزمایشگاه ارسال شد. نتایج حاصله از آزمایشات XRD نشان دهنده این است که منطقه دارای فاز اصلی مگنتیت می باشد. نتایج XRF نشان دهنده این است که ماده معدنی دارای عیار متوسط 6 / 76 میباشد. همچنین پس از تهیه نقشه 1 : 20000 زمین شناسی و توپوگرافی محدوده اقدام به انجام تخمین ذخیره این محدوده در محیط 9 . 3 Arcgis گردید. جهت انجام تخمین ذخیره ابتدا مساحت واحدهای مختلف در محیط GIS محاسبه گردیده و با داشتن عمق متوسط کانی سازی از روی شواهد صحرایی حجم ماده معدنی در محدوده مورد مطالعه بدست آمد. در نهایت با داشتن وزن مخصوص متوسط از روی نمونه های صحرایی ذخیره کانسار در این محدوده حاصل شد. نتایج حاصل از تخمین ذخیره در حدود 26 میلیون تن کانسنگ مگنتیت با عیار تقریبی 6 / 76 را نشان میدهد.

کلیدواژه ها

بزمان، هامون جازموریان، پلاسر، سیستان و بلوچستان، مگنتیت، ارزیابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.