کانی شناسی، ژیوشیمی و پترولوژی توده نفوذی خلخاب (شمال ساوه)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG06_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدوحید شاهرخی

استادیار گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خرم آباد، خرم آباد، ایران

چکیده

هدف از این مقاله، مطالعه توده نفودی خلخاب از دیدگاه کانی شناسی، زمین شیمی و پترولوژی است. محدوده مورد مطالعه، بخش کوچکی از کمربند آتشفشانی زون ارومیه - دختر است. واحدهای سنگی این ناحیه عمدتا مربوط به دوران سوم می باشند که به صورت واحدهای آتشفشانی، رسوبی، آتشفشانی - رسوبی و نفوذی رخنمون پیدا کرده اند. قدیمی ترین واحدهای سنگی منطقه سنگهای ژوراسیک به صورت اسلیتهای تیره تا زرد رنگ بامیان لایه های شیلی است. بزرگترین توده نفوذی محدوده را مونزونیت تشکیل می دهد. کانی های اصلی سنگ شامل پلاژیوکلاز و تاحدودی آلبیت ویا اورتوز است. کوارتز - دیوریت، کوارتز - مونزونیت و گرانودیوریت نیز مشاهده شده است. بررسی ژیوشیمیایی سنگهای مورد مطالعه نشان دهنده ویژگی کالکو آلکالن و پر آلومین در آنهاست. نمونه های مینرالیزه برداشت شده از رگه های سیلیسی نشان دهنده حضور مس و طلا در این سنگ هاست

کلیدواژه ها

پترولوژی، کانی شناسی، ارومیه دختر، خلخاب، ساوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.