بررسی تکامل کانیایی و شدت کارستی شدن در کانسار بوکسیت دو پلان با استفاده از مطالعات ریز ریخت شناسی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: ششمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
- کد COI اختصاصی: CISEG06_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 617
نویسندگان
گروه زمین شناسی، دانشکده ی علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز
گروه زمین شناسی، دانشکده ی علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز
گروه زمین شناسی، دانشکده ی علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز
گروه زمین شناسی، دانشکده ی علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
ذخایر بوکسیتی به عنوان منبع مهمی برای آلومینیم، گالیم و عناصر نادر خاکی قلمداد می شوند. از لحاظ زمانی، بوکسیت های ایران متعلق به پرموتریاس، تریاس بالایی تا ژوراسیک پایینی و ذخایر کرتاسه می باشند. افق های بوکسیتی دوپلان با روند عمومی غرب شمال غرب در محدوده شهرستان اردل، در زون ساختاری زاگرس مرتفع قرار دارند. در اینجا افق های بوکسیتی در حدفاصل سازند دولومیتی خانه کت به سن تریاس میانی و سازند نیریز به سن تریاس بالایی توسعه یافته است. مطالعه حاضر بر مبنای شاخصه های ریز ریخت شناسی ساختارهای متحدالمرکز و بررسی تکامل کانی شناسی افق های بوکسیتی این کانسار است که به ترتیب از پایین به بالا شامل بوکسیت آرژیلیتی، بوکسیت خاکی و بوکسیت کنگلومرایی می باشد. از لحاظ بافت و کانی شناسی، لایه های مختلف مشابه بوده و با تغییرات اندک و تدریجی در طول هر لایه همراه است. با توجه به داده های آنالیز XRD ، بوهمیت، دیاسپور، کایولینیت کانی های اصلی در لایه های بوکسیتی دوپلان و کانی های فرعی شامل کوارتز، آناتاز و رتیل می باشد. وجود لنزهای حاوی مواد گیاهی در تمامی افق های بوکسیتی نشان دهنده محیط لاگون می باشد. بوکسیت آرژیلیتی دارای پیزولیت های فراوان می باشد، با این حال به سمت بالای این افق، ریزدانه و از میزان پیزولیت کاسته می شود. در این افق شواهدی نظیر حضور همزمان پیزولیت های دایره ای و متقارن به همراه پیزولیت های بیضوی و نامتقارن و در برخی موارد پیزولیت های دارای کورتکس ناپیوسته نشان دهنده منشاهای برجا و نابرجا برای این افق می باشد. در مقابل شواهدی نظیر فراوانی پیزولیت های بیضوی و نامتقارن و نیز وجود قطعات شکسته شده ی پیزولیت نشان دهنده جابه جایی و حمل ونقل در خلال تشکیل بوکسیت کنگلومرایی می باشدکلیدواژه ها
کارستی شدن، بوکسیت، دوپلان، ریز ریخت شناسی، پیزولیتمقالات مرتبط جدید
- دانش بومی و مدیریت سنتی مراتع عشایری: بازاندیشی نظام های بهره برداری از مراتع
- بررسی عوامل مژثر بر پیشگیری و مدیریت پدیده خودسوزی زغال سنگ در صنعت معدن کاری زیرزمینی
- پیش بینی لرزش زمین با روش های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون چندمتغیره (مطالعه موردی: معدن سنگ آهن شماره یک گل گهر)
- ارزیابی درجه آلودگی فلزات سنگین با استفاده از شاخص آماری ضریب غنی شدگی در رسوبات منطقه وبژه اقتصادی بندر شهیدر جائی
- تعیین مناسب ترین روش آب گیری از باطله های کارخانه تغلیظ ۳ مجتمع مس سرچشمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.