مطالعه زمین شناسی و آلتراسیون سنگ های منطقه بزن آباد (شمال شرق قاین)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: ششمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
- کد COI اختصاصی: CISEG06_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 816
نویسندگان
دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی
دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی
چکیده
محدوده اکتشافی بزن آباد در استان خراسان جنوبی و در شمال شرقی شهرستان قاین قرار دارد. در تقسیم بندی پهنه - های ساختاری ایران، منطقه قاین در پهنه شرق ایران قرار می گیرد. بر اساس بررسی های سنگ شناسی واحدهای آتشفشانی منطقه شامل آندزیت، بازالت، آندزیت بازالت، تراکی آندزیت، واحدهای ساب ولکانیک شامل دیوریت پورفیری و گابرو دیوریت پورفیری می باشد. کانی های اصلی تشکیل دهنده این واحدها شامل پلاژیوکلاز، پیروکسن، هورنبلند، الیوین و کانیهای فرعی شامل زیرکن و آپاتیت می باشد. از کانیهای ثانوی می توان به کلریت، سرسیت، کربنات، مالاکیت، سیلیس و اکسیدهای مختلف آهن اشاره کرد. واحدهای آذرآواری شامل برش، توف، توف برشی و آگلومر است که بافت پیروکلستیکی دارند و واحدهای رسوبی شامل سنگ آهک، ماسه سنگ گلاکونیتی، مارن، ژیپس و رسوبات عهد حاضر می باشند. حجم زیاد محلولهای مشتق شده از ماگما و مخلوط شدن با آبهای جوی باعث آلتره - شدن سنگ ها و تشکیل زون های آلتراسیون مختلف در منطقه شده است. با توجه به مطالعات صحرایی و پتروگرافی سه زون آلتراسیون (1) پروپلیتیک (2) آرژیلیک (3) سیلیسی قابل تشخیص است. گسترش زون آرژیلیک که در دمایی پایین و شرایط شدیدا اسیدی به وجود می آید در منطقه بیش از زون های دیگر است که بصورت باندهایی در بین واحدهای ولکانیکی و واحد ماسه سنگی دیده میشود. زون پروپلیتیک که شدت این آلتراسیون در شمال شرق منطقه مربوط به واحدهای آندزیتی است. زون آلتراسیون سیلیسی که در محدوده ای از تغییرات دما، PH و فشار بخار آب صورت می گیرد، ولی بیشتر شاخص محیط و سیالات اسیدی است در واحد آندزیتی قابل مشاهده است. کانی سازی در منطقه به دو صورت اولیه و ثانویه وجود دارد. کانیهای ثانویه شامل اکسیدهای آهن و مالاکیت می باشد. حضور اکسیدهای آهن ثانوی در زون پروپلیتیک، پراکندگی کانیهای کربنات مس از جمله مالاکیت در سطح واحدهای آذرین نشان میدهد که محدوده اکتشافی بزن آباد می تواند منشاء یک کانسار مس پورفیری باشدکلیدواژه ها
آلتراسیون، بزن آباد، قاینمقالات مرتبط جدید
- دانش بومی و مدیریت سنتی مراتع عشایری: بازاندیشی نظام های بهره برداری از مراتع
- بررسی عوامل مژثر بر پیشگیری و مدیریت پدیده خودسوزی زغال سنگ در صنعت معدن کاری زیرزمینی
- پیش بینی لرزش زمین با روش های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون چندمتغیره (مطالعه موردی: معدن سنگ آهن شماره یک گل گهر)
- ارزیابی درجه آلودگی فلزات سنگین با استفاده از شاخص آماری ضریب غنی شدگی در رسوبات منطقه وبژه اقتصادی بندر شهیدر جائی
- تعیین مناسب ترین روش آب گیری از باطله های کارخانه تغلیظ ۳ مجتمع مس سرچشمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.