تحلیل ایمنی در مطالعات قبل - بعد به روشی بیزین تجربی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تصادفات و سوانح جاده ای و ریلی
  • کد COI اختصاصی: NCRRAF01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1701
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا شیخ الاسلامی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

لیلا عزیزی

کارشناس ارشد مهندسی عمران، برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه علم و صنعت

چکیده

بروز تصادفات، همواره مهندسین ترافیک را به سوی بررسی راهکارهای کاهش تصادفات کشانده است. استفاده از داده ها و اطلاعات موجود و جمع آوری شده امکان تحلیل و ارزیابی کیفی و کمی عوامل موثر بر تصادفات را فراهم آورده و میتوان تاثیر تغییرات پیشنهادی در تسهیلات حمل و نقل را بر ایمنی ترافیک در افق بلند مدت بررسی کرد و توجیه فنی و اقتصادی قوی تری در رد یا پذیرش طرحهای مرتبط با ترافیک ارایه نمود. مطالعات قبل - بعد، روش مورداستفاده مهندسین حمل و نقل در ارزیابی گزینه های مختلف ارتقای ایمنی است. دراین روش از مطالعات، اثر ایمنی یک اقدام مانند چراغدار کردن تقاطع یا حذف آن ، افزایش تعداد خطوط جاده، اجرای خطوط برجسته، تبدیل میدان به تقاطع، ایجاد دوربرگردان، نصب راهبند در تقاطعات جاده - راه آهن و سایر موارد با تحلیلهای آماری تصادفات قبل و بعد از اقدام مشخص می شود. روشهای مطالعه قبل - بعد شامل سه دسته قبل و بعد ساده، گروههای مقایسه ای و روش بیزین تجربی می باشد. در این مقاله ضمن بررسی معایب و مزایای روشهای فوق به استفاده از روش بیزین تجربی در بررسی اثر ایمنی یک اقدام پرداخته و با ذکر مثالی کاربردی از آن، باارائه الگوریتم استفاده از روش فوق، نتایج به روش ساده مقایسه می شود. نتایج حاکی از افزایش دقت بیزین تجربی در نشان دادن شاخص اثر ایمنی است. همچنین این روش خطای میل بازگشت به میانگین که مهمترین مساله در روش ساده است را حذف نموده و با لحاظ تغییرات ترافیک از دوره قبل به بعد، از عدم قطعیت نتایج در مقابله باتغییرات حجم ترافیک می کاهد.

کلیدواژه ها

بیزین تجربی، ارزیابی ایمنی، قبل - بعد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.