عوامل کلیدی موفقیت استقرار یادگیری الکترونیکی در موسسات آموزشی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی آموزش الکترونیکی
  • کد COI اختصاصی: ICELEARNING04_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3049
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ثقفی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات مخابرات ایران، تهران، ایران

طاهره میر سعید قاضی

پژوهشگر مرکز تحقیقات مخابرات ایران، تهران، ایران

محمود خراط

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات مخابرات ایران، تهران، ایران

چکیده

در عصر اطلاعات و دانش موضوع یادگیری الکترونیکی جایگاه خاصی دارد. این موضوع حوزه وسیعی از نگاه های کام لاً ابزاری، تا تعابیری مبتنی بر تغییر پارادایم حوزه یادگیری و آموزش را شامل م یشود. هریک از این رویکردها نیازمند مؤلف ههای گوناگونِ مفهومی، راهبردی، ساختاری و عملکردی جهت استقرار، ارزیابی و بهره برداری است. برای اطمینان از عملکرد و میزان بهر هوری یادگیری الکترونیکی در یک محیط، توجه به این مؤلفه ها و همچنین رفتار میان آ نها از اهمیت خاصی برخوردار است. عوامل کلیدی موفقیت شاخصهایی هستند که میزان موفقیت سازمانها را نشان می دهد. هدف از این مقاله تعیین مؤلفه های کلیدی استقرار یادگیری الکترونیکی در مؤسسات آموزشی، است. برای انجام کار، روشهای بکار رفته برای تعیین عوامل کلیدی موفقیت از مقالات معتبر ارائه شده در دهه اخیرمرور و با تحلیل نتایج آن روش فراتلفیق انتخاب شد. در ادامه برای تعیین عوامل موثر در موفقیت استقرار یادگیری الکترونیکی، چارچوبهای معتبر یادگیری الکترونیکی با روش فراتلفیق تحلیل و عوامل موفقیت از آنها استخراج شد. در انتها با الهام از کارت امتیازی متوازن این عوامل در چهار گروه استراتژی و مدیریت منابع، مشتری ، فرایند های سازمانی و یادگیری و رشد دسته بندی و با استفاده از پرسشنامه و آزمونهای مناسب اعتبار سنجی شد. مدل حاضر باعث افزایش سطح درک مدیران از عوامل تأثیرگذار بر استقراریادگیری الکترونیکی و تعیین عملکرد آن خواهد شد.

کلیدواژه ها

یادگیری الکترونیکی، عوامل کلیدی موفقیت، مدلهای یادگیری الکترونیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.