بررسی چالش های زیست محیطی شمال غرب کشور (مطالعه موردی:خشک شدن دریاچه ارومیه)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی پیشگامان پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: KPIP11_421
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان محمدزاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS، دانشگاه تبریز

احسان پاشانژاد

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته آمایش سرزمین، دانشگاه تربیت مدرس تهران

مجید پیشنمازاحمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS، دانشگاه تبریز

چکیده

با وجود تلاش های عدیده سازمان محیط زیست، همچنان مشکلات محیط زیستی کشور روند فزایند ای دارند و در برخی موارد مانند آب و هوا خسارتهای جبران ناپذیری به محیط زیست ایران وارد شده است. پژوهش حاضر با روش توصیفی-تحلیلی انجام شده است. شیوه ی گردآوری داده های تحقیق نیز مطالعه کتابخانه ای شامل کتب، مجلات و مقالات میباشد. با نظر به اینکه فرآیند توسعه اقتصادی کشورها طی دهه های اخیر به گونه ای بوده که چالش های زیست محیطی به یکی از مهمترین دغدغه های سیاست گذاران تبدیل شده است، مواجه با این موضوع در گام اول مستلزم شناسایی منابع ایجاد کننده این چالش هاست. طی دهه گذشته بر اثر یک دوره خشکسالی و طرح های احداث سد که همزمان به وقوع پیوستهاند، زمینه تبخیر بیش از پیش آب دریاچه ارومیه فراهم گردیده و تفاوتهای چشمگیری در روند خشک شدن دریاچه مشاهده میشود. این روند زمینه بروز بحران های زیست محیطی چشمگیر در منطقه شمال غرب کشور را فراهم نموده است. در پژوهش حاضر نظر به نقش و اهمیت دریاچه ارومیه در توازن و تعادل بخشی زیست محیطی شمالغرب کشور سعی شده است تا چالش های زیست محیطی پیشروی کشور در اثر خشک شدن دریاچه ارومیه بررسی گردد. مطالعه حاضر نشان داد که با خشک شدن دریاچه ارومیه، زمینهی کامل برای بروز یک بحران وسیع زیست محیطی و اکولوژیکی فراهم گردیده است، به عبارتی منطقه شمالغرب کشور در آستانه یک بحران طبیعی بسیار نگران کننده قرار دارد

کلیدواژه ها

چالش های زیست محیطی، شمال غرب کشور، دریاچه ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.