افزایش مقاومت به خوردگی و بهینه سازی پارامترهای سطحی دیگ های تغلیظ اسیدسولفوریک مجتمع صنایع شیمیایی اصفهان با اعمال پوشش سرامیکی آلومینا - سیلیکا به روش پلاسما اسپری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هجدهمین همایش ملی مهندسی سطح و چهارمین همایش تخصصی فراوری مواد با لیزر
  • کد COI اختصاصی: ISSE18_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان احمدآبادی

کارشناسی ارشد مهندسی مواد مشهد دانشگاه صنعتی مالک اشتر

علیرضا مختارپور

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک مشهد دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

مجتبی اسدی

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع مشهد دانشگاه صنعتی مالک اشتر

حسین نظامی

کارشناس شیمی مشهد دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

در صنایع شیمیایی برای تغلیظ اسید سولفوریک از دیگ های چدن خاکستری استفاد می شود. از مهم ترین راه های مقابله با خوردگی فلزاتی که در تماس مستقیم با اسید سولفوریک می باشند، پوشش دادن فلزات با پوشش های سرامیکی می باشد. در این پژوهش پوشش سرامیکی آلومینا سیلیکا برای پوشش دهی به وسیله فرآیند پاشش پلاسمایی بر روی زیر لایه چدنی در دماهای زیر لایه 25 ͦC و 300 ͦC مورد استفاده قرار گرفتند. میکروساختار و مورفولوژی پوشش و همچنین فازهای تشکیل شده توسط انجام ازمایش های SEM و XRD مشخصه یابی شد، میزان چسبندگی و تخلخل پوشش به زیر لایه در دو دمای ذکر شده مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که میزان چسبندگی در پوشش برای زیرلایه بادمای 25 ͦC کمتر از زیر لایه با دمای 300 ͦC شده است در حالیکه میزان تخلخل افزایش یافته است برای ارزیابی رفتار خوردگی پوشش آلومنیا سیلیکا بر روی زیر لایه چدنی بادمای 300 ͦC ازمون های پلاریزاسیون تافل و امپدانس الکتروشمیایی در غلظت های 90، 92، 94، 96، 98 درصد وزنی اسید سولفوریک در حالت جوشان انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که این پوشش ها علاوه بر اینکه نقش موثری در جلوگیری از رسیدن محلول خورنده به سطح زیر لایه دارند، باعث افزایش قابل توجه مقاومت به خوردگی نمونه های چدنی پوشش داده شده نسبت به نمونه های چدنی بدون پوشش در تمامی غلظت های مذکور شدند.

کلیدواژه ها

لعاب فلز، پلاسما اسپری، اسید سولفوریک، خوردگی چدن خاکستری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.