اولویت بندی اهداف کشاورزان بخش سرخرود شهرستان محمودآباد با تاکید بر مصرف آب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی، گیاهان دارویی و طب سنتی
  • کد COI اختصاصی: CONFMT01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کوثر خاکسار

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری - .

سیدعلی حسینی یکانی

دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حمید امیرنژاد

چکیده

با توجه به نقش بسیار مهم بخش کشاورزی در اقتصاد ملی، باید از منابع تولید در این بخش به طور بهینه استفاده شود. آب از مهمترین نهادهها در بخش کشاورزی در اکثر نقاط دنیاست. ایران نیز به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی جزو مناطق کم آب محسوب میشود. بهینه سازی مصرف آب یکی از راهکارهای اساسی در مدیریت منابع آبی است که بایستی در قالب دستیابی به اهدافی محقق شود. از اهداف مهمی که در کشاورزی مورد توجه قرار میگیرد، حداکثرسازی سودناخالص،حداقل سازی ریسک و حداقلسازی نهاده هایی مانند نیروی کار میباشد.با توجه به اهمیت تعیین هر یک از اهداف فوق در تصمیم سازی نهایی کشاورزان، هدف از مطالعهی حاضر اولویت بندی اهداف کشاورزان در منطقه سرخرود شهرستان محمودآباد میباشد. این اولویت بندی بااستفاده از تحلیل تصمیمگیری چندمعیارهانجام می-شود. اطلاعات مورد نیاز از طریق مصاحبه باکشاورزان یک روستای منتخب در منطقهی مورد مطالعه در سال زراعی 1395-1396 جمع آوری شده است. نمونه های جمع آوری شده بر اساس آب در اختیار به گروههای همگن تقسیمبندی شده و از هر گروه یک کشاورز نماینده انتخاب گردید. به منظور برآورد نتایج از نرم افزار 1GAMS استفاده شده است.نتایج نشان داد هدف حداکثرسازی سود برای کشاورزان از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و برای گروههایی که از میزان آب بیشتری برخوردارند، وزن بیشتری را به خود اختصاص داده است. ترجیح بعدی کشاورزان هدف حداقل کردن ریسک میباشد. بر مبنای نتایج، هدف حداقل سازی نیروی کار برای هیچ گروهی در اولویت قرار نگرفته است.

کلیدواژه ها

کشاورزی، ایران، اهداف کشاورزان، رتبه بندی، آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.