مروری بر روش ها و کاربردهای انکپسولاسیون در صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF05_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 623
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا یعقوب پور

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ایران

محمد علیزاده

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

هادی الماسی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

فروغ محترمی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

مصرف مواد غذایی زیست فعال می توانند نقش های مختلفی را در سلامتی انسان ها ایفا کنند. غنی سازی مواد غذایی با مواد زیست فعال نظیر ترکیبات فنلی و افزایش دسترسی زیستی این مواد جهت بهبود ارزش تغذیه ای مواد غذایی از جمله کاربردهای انکپسولاسیون در صنایع غذایی است. انکپسولاسیون به عنوان تکنیکی است که ذرات و قطرات مایع، جامد و گاز در غشایی از جنس مواد غذایی مجاز به دام میافتند. این فرآیند یکی از روش های رهاسازی کنترل شده می باشد که کپسول حاصله محتویات خود را تحت سرعت کنترل شده و با یک تحریک خاص و در یک زمان مشخص رها می- کند. در صنعت غذا تکنیک نسبتا جدیدی است که در افزایش مدت نگهداری ترکیبات فعال در طی فرآیند و ذخیره و تحویل این عوامل فعال به جایگاه های مختلف در بدن نقش دارد. . در این مقاله مروری سعی شده است روش های متداول انکپسولاسیون، ترکیبات مورد استفاده و مکانیسم های رها سازی بررسی شود.

کلیدواژه ها

انکپسولاسیون، غنی سازی، مواد غذایی، هسته، دیواره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.