بررسی تاثیر همزمانی تابش پلاسمای سرد اتمسفری و پرتو درمانی بر سلولهای سرطانی دهانه رحم (HeLa)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مهندسی و فیزیک پلاسما
  • کد COI اختصاصی: PLASMA04_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1325
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جماعتی

گروه فیزیک اتمی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

فرشاد صحبت زاده

گروه فیزیک اتمی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

علی شبستانی منفرد

گروه فیزیک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

چکیده

سرطان دهانه رحم از شایع ترین سرطانها در زنان است که یکی از درمان های رایج آن رادیوتراپی می باشد که عوارضی برای بیمار به دنبال خواهد داشت. کاهش سمیت و عوارض مربوط به پرتو درمانی درمان سرطان ، امری اساسی برای بهبود نتایج بالینی است. پلاسما محیط گازی یونیزه است که حاوی یونها و الکترونهای با انرژی بالاست که این الکترونها میتوانند باعث تولید رادیکالهای آزاد و در نتیجه سبب واکنشهای شیمیایی با سلولهای زنده شوند. از این قابلیت پلاسما در از بین بردن سلولهای سرطانی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین درمان با پلاسما روشی غیر تهاجمی تر نسبت به سایر روشهای درمانی میباشد. در این تحقیق، سلول ها در 4 گروه مختلف در ظروف کشت 6 خانه ای، کشت داده شدند. گروه اول که فقط تحت تابش پلاسمای سرد بودند . گروه دوم که فقط تحت تابش با پرتو گاما قرار گرفتند. گروه سوم که در معرض تابش پلاسمای سرد و تابش پرتو گاما قرار گرفتند و گروه چهارم که تحت هیچ تابشی قرار گرفتند. برای تابش پلاسمای سرد، از ساختار جت پلاسما و برای تابش رادیوتراپی، از مقدار دوز گری، بهره برده شد. تاثیر پارامترهای زمان , شار گاز و ولتاژ اعمالی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایشات نشان از اثر گذاری پلاسما در مرگ سلول های سرطانی و همچنین از بی اثر بودن ترکیب با تابش رادیوتراپی، در هم افزایی مرگ سلولی است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.