تعیین مسیر بهینه ی اتوبوس شهری با استفاده از GIS؛ مطالعه موردی: شهر اردبیل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_1769
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1373
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد حاجی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

عطا غفاری گیلانده

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

علیرضا محمدی

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

یکی از مهم ترین عناصر ساختاری هر شهر که اهمیت بسیاری در آسایش زندگی شهروندان دارد، موضوع حمل و نقل شهری است. روشن است که اگر فردی به شیوه ای نامناسب در شهر جابجا گردد، می توان انتظار داشت در تمامی شیونات زندگی دچار نابسامانی شود. اهمیت این موضوع تا جایی است که همواره حمل و نقل را یکی از نیازهای اساسی جوامع بشری می دانند. در این پژوهش به بررسی وضعیت حمل و نقل شهری، بخصوص سیستم اتوبوسرانی درون شهری در شهر اردبیل پرداختیم. برای نیل به هدف، در مرحله اول به شناسایی ایستگاه ها و مسیرهای اتوبوسرانی آن در شهر به صورت میدانی پرداخته شد و در مرحله بعدی هر یک از معیار های تاثیر گذار در جابجایی در سطح شهر اردبیل مورد شناسایی قرار گرفت. سپس با استفاده از مدل تحلیل شبکه و همچنین مدل جمعیت، تراکم، بعد خانوار و مدل اندازه گیری نسبت خودرو، به صورت توصیفی به تحلیل و بررسی وضعیت مسیرها و خطوط اتوبوسرانی شهری در شهر اردبیل پرداخته شده است. با توجه به بررسی های صورت گرفته، خروجی نقشه ها نشان داد که مسیرهای نیستان، کلخوران، جام جم در بین مسیرهای شهر اردبیل، دارای اهمیت بیش تری بوده و نیاز به ایجاد ایستگاه های اتوبوس فعال بیش تری می باشد.

کلیدواژه ها

حمل و نقل شهری، مسیرهای اتوبوسرانی، اردبیل، تحلیل شبکه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.